Groninger Debating Society Kalliope

Groninger Debating Society Kalliope

GDS Kalliope is een jonge en verfrissende vereniging in Groningen. Een aantal studenten misten een onafhankelijke debating society in de stad en richtten Kalliope in 2007 op. Elke maandag verzorgt Kallope workshops in de Usva. Deze workshops gaan over openbaar spreken, presenteren en niet te vergeten debatteren. Na deze workshops is het tijd voor gezelligheid en wordt er geborreld in de stamkroeg van Kalliope, Chaplins Pub

Ervaring in de debatsport is absoluut niet nodig, de workshops zijn er juist voor om het openbaar spreken onder de knie te krijgen. Op je eigen middelbare school heb je misschien al wel eens meegedaan aan een debattoernooi, bij Kalliope kan je ook deelnemen aan verschillende toernooien op nationaal en internationaal niveau! Naast dat het ontzettend leuk is en het je veel zelfvertrouwen geeft goed te kunnen spreken, is debatteren ook erg nuttig voor je studie, je leert namelijk sneller analyses te maken. Tijdens de workshops komen analyses van de argumenten, houding en presentatie aan bod. De onderwerpen van debat lopen erg uiteen, voorbeelden van stellingen zijn: ‘Vrouwen, en vrouwen alleen mogen wapens dragen’, of ‘ouders mogen hun kinderen bij veroordeling meenemen de gevangenis in’.

Naast de workshops organiseert Kalliope ook interessante lezingen en worden de Groninger Debatwedstrijd en het Groninger Lagerhuis Toernooi door Kalliope verzorgd. Wanneer je het leuk vindt kan je ook actief worden in de verschillende commissies die Kalliope rijk is. Je mag altijd op maandag vrijblijvend langskomen tijdens de workshops om eens te kijken of debatteren iets voor jou is!

Wil je meer weten over Kalliope? Kijk dan op:
www.gdskalliope.nl
 

Deel deze pagina