Groninger Studenten Toneel

De Stichting Groninger Studenten Toneel (GST) is in de zomer van 2003 opgericht door zes studenten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Op dat moment bestond er nog geen zelfstandige organisatie waar studenten op een professionele manier toneel konden maken, GST heeft dit culturele gat op kunnen vullen. Het GST houdt ieder jaar twee toneelvoorstellingen waar alleen studenten aan mee doen.

Wanneer je het leuk vindt om mee te doen met de toneelvoorstelling kan je auditie doen. Als je door de selectie bent, repeteer je één keer per week onder begeleiding van een professionele regisseur. De voorstellingen vinden plaats in professionele theaters in de binnenstad van Groningen, zoals het Der Aa-theater. Naast de toneelvoorstellingen worden er door het GST ook toneelworkshops georganiseerd in samenwerking met het Noord Nederlands Toneel, waar iedereen zich voor kan opgeven. Zo leer je van echte professionals de kneepjes van het toneelvak!

Het bestuur van GST bestaat uit zeven studenten, zij zorgen ervoor dat alle zaken rondom de toneelvoorstellingen goed verlopen. Zij organiseren de audities, zoeken een goede regisseur en zorgen ervoor dat er een mooi decor komt. Ook zijn zij druk bezig met de promotie van de toneelvoorstellingen, zo maken ze bijvoorbeeld posters, flyers en filmpjes voor de toneelstukken. Maar uiteindelijk zijn het natuurlijk de studenten die zijn uitgekozen bij de audities die daadwerkelijk spelen!

Elk jaar worden er bijzondere stukken uitgekozen om op te voeren. Soms zijn de stukken erg grappig, soms behoorlijk dramatisch, of juist ontzettend bizar! GST biedt je de kans je toneeltalent verder te ontwikkelen, je hoeft dus niet al een sterspeler te zijn wanneer je je aanmeldt voor de audities van GST!

Wil je meer weten over het Groninger Studenten Toneel? Kijk dan op:
www.groningerstudententoneel.nl
 

Deel deze pagina