Literair Dispuut Flanor

Literair Dispuut Flanor

Flanor is een onafhankelijke literaire studentenvereniging uit Groningen, opgericht in 1985 door een aantal studenten. Vanaf dat moment heeft de vereniging zich ontwikkeld tot een bloeiende vereniging met zo’n honderd leden. Flanor is een literaire vereniging, dit wil zeggen dat literatuur centraal staat. De Wolthoorn, een oud café waar vooral kunstenaars rondhangen, is de stamkroeg van Literair Dispuut Flanor. 

Aan de basis van Flanor staan de leesgroepen. Dit zijn groepjes Flanorleden die eens per maand bij één van de leden thuis een van te voren gekozen boek bespreken. Elke leesgroep kiest boeken rond één bepaald thema. Zo is er een leesgroep voor poezie, nieuw uitgekomen Nederlandse literatuur, Russische literatuur, oude klassiekers en zelfs songteksten ontbreken niet. Maar als Flanorlid kan je ook elk moment een nieuwe leesgroep oprichten. Als nieuw lid mag je je altijd bij een bestaande leesgroep voegen.

Daarnaast organiseert Flanor schrijversavonden, excursies, filmavonden en borrels. Ook als niet-lid ben je hier van harte welkom. Tot nu toe ontving Flanor schrijvers als Tessa de Loo, Cees Nooteboom, A.F. Th. Van der Heijden, Connie Palmen, Ronald Giphart en vele anderen. Als lid kan je je in verschillende commissies inzetten voor Flanor. Zo wordt een eigen blad uitgegeven, ‘Literatief’, organiseert de activiteitencommissie excursies en is er elk jaar een introductieweekend op Schiermonnikoog.

Wil je meer weten over Literair Dispuut Flanor? Kijk dan op:
www.flanor.nl
 

Deel deze pagina