Internationale studentenverenigingen

Groningen provinciaal? Echt niet! De liefhebbers van snoepreisjes, Scandinavische blondjes, international parties en pasta carbonara krioelen door heel Groningen! Overal waar je loopt hoor je studenten Engels spreken, en hoor je hier of daar zelfs een Spanjaard gepassioneerd een sterk verhaal vertellen. Met zo veel internationale studentenverenigingen is dat geen verrassing! 

Veel internationale verenigingen organiseren regelmatig reisjes in het buitenland, zoals SIB. (Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen, verbonden aan de Verenigde Naties). En als je écht honkvast bent, ga je gewoon naar de wekelijkse borrels van SIB of drink je een biertje met je dispuut. Elke student aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen kan lid worden van SIB.

Wil je echt ondergedompeld worden in het exotische? Word dan actief bij ESN Groningen, elke student van de RUG of de Hanzehogeschool mag actief worden bij ESN. ESN is een vereniging waar praktisch alle uitwisselingsstudenten lid worden wanneer zij aankomen in Groningen. Zo kun je bijvoorbeeld mentor worden van internationals, excursies organiseren (wat dacht je van een dagje wadlopen, Amsterdam of boerengolf?) of gewoon genieten van de grote feesten! Met onze houterige, Hollandse dansmoves steken we een klein beetje af bij de Braziliaanse salsa-kunsten, maar een mooie avond is gegarandeerd! 

Voor het serieuze werk is er AIESEC, een vereniging die stages organiseert in het buitenland. Elk jaar gaan tientallen Groningse studenten, van zowel de Hanzehogeschool als de RUG, naar het buitenland om bijvoorbeeld Engelse les te geven of om ter plekke informatie uit te wisselen met andere studenten. En de wereldleiders onder ons kunnen jaarlijks meedoen aan Teimun, een simulatie van de Verenigde Naties waar studenten van over de hele wereld samenkomen om grote wereldproblemen op te lossen zoals Barack Obama, Sarkozy en Fidel Castro dat ook doen. Studenten van de hele wereld lopen uit voor Teimun, maar de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschol Groningen zijn hier ook elk jaar goed vertegenwoordigd. Daarnaast organiseren veel verenigingen, zoals SIB en AIESEC, ook lezingen of congressen, zodat je je ook op inhoudelijk vlak kunt ontplooien. 

 

 

 

Deel deze pagina