10 Fases waar elke Groningse student doorheen ging tijdens de Election night

gepubliceerd : 18 december 2016

Deel deze pagina

Ondertussen heeft iedereen geaccepteerd dat Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten is – soort van, ten minste. Maar hoe zag de avond van de verkiezingen eruit voor een student in Groningen? Daar kan je achter komen door deze lijst te lezen waarin de tien fases beschreven zijn waar elke student doorheen ging tijdens de Amerikaanse verkiezingen.

1. Spelletjes spelen om de tijd te doden (en ondertussen genieten van drankjes)

Aangezien de verkiezingen pas om 12 uur ’s nachts Nederlandse tijd begonnen, was er wat tijd om te doden. Deze tijd werd dankbaar gevuld met het spelen van een potje 30 seconds (of Stef Stuntpiloot, of Exploding Kittens) en het wegslurpen van diverse Gin & Tonics (of PK, als je rustig aan wilde beginnen). De sfeer zat er op dit moment van de avond lekker in.

2. Intens veel kanen

En dan ook intens veel. Je moet toch wat, en eten lijkt altijd een goede oplossing te zijn als je je verveelt. Helaas is het kenmerk van menig studentenhuis dat het niet altijd even goed bevoorraad is met voedsel, dus moet je het dan maar doen met chips van vorige week of een cracker met hagelslag. Maar een betere oplossing is een kort wandelingetje naar de snackbar op de hoek, voor een patatje mayo of een typisch Groningse eierbal.

 

3. Change naar de chillsuit

Na een poosje te hebben gezeten realiseer je je dat je het nooit de hele nacht vol gaat houden in die strakke spijkerbroek. De enige logische oplossing is dan ook de kledingwissel naar je chillsuit (dit kan variëren van een über fijne joggingsbroek tot een onesie met een parmantig printje). Na de wissel is het gelijk duidelijk: véél beter.

4. “Oh shit, het is al begonnen.”

Doordat het net iets te gezellig was (lees: doordat jullie die lekkere hitjes net iets te hard meegezongen hebben), heb je de Martini toren totaal niet horen luiden, en verplaatsen jullie je een uurtje te laat naar de tv. Maar goed, je kan dan ook niet echt níet meezingen met “het gras van het noorderplantsoen”.

5. Minder goed opletten dan je zou moeten

Je realiseert je dat je veel te veel aan het praten bent over willekeurige dingen en wat te weinig aan het opletten bent, als je opeens schrikbarende percentages op het tv-scherm ziet verschijnen. “Ach, slaat wel weer om,” hoor je jezelf zeggen.

 

6. Heen en weer zappen tussen CNN en NOS

Na een lange discussie besluiten jullie tóch maar naar CNN te kijken. Dat is ten slotte de zender die het het beste zou moeten weten. Maar het is wel echt een beetje saai eigenlijk. Dus weer terug naar NOS. Waar ze gewoon mensen in kapsalons en tacobars interviewen. Love NOS.

7.Gek doen van moeheid

Rond een uur of vier kan je het echt niet meer aan. Je krijgt zo’n ontzettend maffe bui die je alleen hebt als je kneitertje moe bent. Je begint te gooien met voorwerpen binnen handbereik en krijgt een giechelbui door Trump z’n haar.

8. Dat wat overduidelijk gaat gebeuren hardnekkig ontkennen

De uitslagen zijn meer en meer in het voordeel van Trump… Maar niemand durft het nog toe te geven. “Het komt vast nog goed.” Iedereen knikt. “Echt.”

9. Intens verslagen zijn na de uitslag

En toch is het gebeurd. Verslagen zit je voor je tv – omringd door snacks, lege glazen, en met een mega rotbui…

10. Je realiseren dat je een tentamen hebt over drie kwartier

…die nog even wordt verdubbeld wanneer je erachter komt dat je een tentamen hebt. Over drie kwartier. Rennen!

door Robin van Gammeren