Bram: student en topatleet

Bram: student en topatleet

gepubliceerd : 11 december 2019

Deel deze pagina

Hallo! Ik ben Bram Buigel en ik ben student ALO (opleiding tot sportdocent) aan de Hanze Hogeschool. Ik ben geboren in Groningen en opgegroeid in Warffum. Sinds 2013 woon ik weer in de stad voor mijn sport en studie. Naast mijn studie ben ik namelijk ook topatleet en train ik bij het regionale hardloopteam Team 4 Mijl.

Dit betekent dat ik eigenlijk mijn hele dag bezig ben met sporten, maar dit is gelukkig dan ook mijn passie. Inmiddels ben ik al 24 jaar en ik loop hard sinds mijn 12e wat dus betekend dat ik al meer dan de helft van mijn leven bezig ben met deze sport. Ooit ben ik de sport binnengerold toen ik als scholier meedeed aan de 4 mijl van Groningen. Daar liep ik een best goede tijd en toen hebben mijn ouders besloten mij op te geven bij Groningen Atletiek. Op dit moment zit ik in de voorbereiding voor mijn indoorseizoen dat in januari begint. Dit houdt dus in dat ik veel hardloopkilometers door de stad maak en veel mooie plekjes leer kennen.

Tot slot, wat is je favoriete Groningse woord?

Mijn favoriete Groningse woord is eigenlijk de plaatsnaam van het dorpje Baflo, dat naast Warffum ligt! Namelijk Baffelt!

Foto van Bram zelf

Foto van Bram zelf