Culinaire festivals Groningen: het overzicht

gepubliceerd : 05 juni 2015

Deel deze pagina

Sinds het succes van het ‘Rollende Keukens’ festival Amsterdam, springen de culinaire festivals als overheerlijke paddenstoelen uit de grond. Ook Groningen wordt ondergedompeld in het culinaire badwater, wat te zien is aan de vele festivals die georganiseerd worden deze zomer. Natuurlijk zijn al deze festivals gezellig en is er gezorgd voor lekkere hapjes en toffe bandjes, maar wat onderscheidt ze van elkaar? GroningenLife! zocht het voor je uit.

De Culinaire Verleiding

Datum: 6 en 7 juni
Locatie: Ebbingekwartier

De Culinaire verleiding is een foodtruckfestival met veel bandjes uit het noorden en georganiseerd door een organisatie uit de stad Groningen. Verder besteedt De Culinaire Verleiding veel aandacht aan de uitstraling van het event; zo staan er alleen echte foodtrucks en bijzondere kramen. Tenten en marktkramen zijn uitgesloten.

Lekkerste gerecht?
Oesterzwamburgers 

Vetste muzikale optreden?
Smokin’45Friends of Soul, Souldub en Tied Laces

Culinaire verleiding in drie woorden:
Gezellig, culinair, hip

Lepeltje Lepeltje

Datum: 19 en 21 juni
Locatie: Ebbingekwartier

Naast een heel uitgebreid assortiment aan eten is er ook een markt waar allerlei leuke spullen te koop zijn. En er zijn toffe Groningse bandjes en DJ’s!

Lekkerste gerecht?
Alles van de insecten-kraam

Vetste muzikale optreden?
Black Dynamite Soundsystem 

Verder komen alle muzikale acts op Lepeltje Lepeltje uit Groningen.

Lepeltje Lepeltje in 3 woorden:
Culinair, bourgondisch, cultuur

Rrrollend Groningen

Datum: 26 – 28 juni
Locatie: Ossenmarkt

Rrrollend is intiem, midden in de stad op een gezellig en leuk plein, op loopafstand van het centrum. In tegenstelling tot de andere twee festivals, vindt Rrrollend Groningen plaats op de Ossenmarkt, een plein dat veel kleiner is dan het Ebbingeterrein. Hierdoor zal het festival veel kleinschaliger en knusser worden. Ook kunnen de fietsen onder het terrein worden geplaatst.

Lekkerste gerecht?
De worst van ‘of je Spaanse worst lust’ 

Vetste muzikale optreden?
Tied Laces en Out of tha Box 

Rrrollend Groningen in drie woorden:
Knus, kneuterig en gezelligheid

Conclusie van GroningenLife!:

Als je van een festival houdt met een stoere uitstraling, met alleen de allermooiste (Groningse) foodtrucks en veel soul muziek, moet je naar de Culinaire Verleiding gaan.

Wil je graag een marktje af kunnen struinen met wat gefrituurde insecten in je hand en Groningse acts op de achtergrond, ga dan naar Lepeltje Lepeltje.

En als je geen zin hebt in drukte, maar liever een kleinschalig en intiem festival bezoekt, is Rrrollend Groningen echt iets voor jou.

Wij hopen dat je door de bomen het bos weer hebt gevonden.

Eet smakelijk!

Door Lucia Grijpink