Voorbeschouwing Eurosonic Noorderslag 2015

gepubliceerd : 12 januari 2015

Deel deze pagina

Eurosonic Noorderslag 2015 staat op het punt van beginnen! Op het Groningse muziekfestival, dat bekend staat als ‘hét begin’ van het festivalseizoen waar opkomende bands naam kunnen maken, zijn van 14 tot 17 januari honderden muzikale acts te bewonderen. En dat voor een groot deel helemaal gratis! GroningenLife! doet een kleine voorbeschouwing op wat er dit jaar allemaal ‘voor noppes’ te doen, te zien, maar vooral te beluisteren is op het grootste muziekfestival van Noord-Nederland.

Eurosonic Air (15-17 januari)
Waar: Grote Markt
Te zien: Op Eurosonic Air staan bekende artiesten als Jett RebelKensingtonThe KikDi-Rect en The Ting Tings.

Energy Stage (14-16 januari)

Waar: Ebbingekwartier
Te zien: Op het Energy Stage luidt het motto als volgt: “Energizing local talent.” Hou deze lokale talenten in de gaten: A Liquid LandscapeAudio Adam, Eisenhower, Mongoose & The Boombox, Mulu, Posij, Reverse Cowgirls, Sprokkelhout, Swinder, The Tightropes en Town of Saints.

Grunnsonic (14-16 januari)
Waar: Clubs en kroegen in de binnenstad van Groningen
Te zien: Uitsluitend Gronings talent, zoals: Edo de Vlieger, Mulu, Ambinvalenz, View for a Day, White Shep, Harm’s Fork en Joëlle Smidt.

Jack Daniel’s Future Legends Showcase (zaterdagmiddag 17 januari)
Waar: Jack Daniel’s Barn, Ebbingekwartier
Te zien: Een toegankelijk feestje voor artiesten en publiek. Met onder andere showcases en video’s van de Future Legends, Navarone, Birth of Joy en Paceshifters als special guest.

Platosonic / Coffee & Music (15-17 januari)

Waar: Muziekzaak Plato en hun buren Coffee Company
Te zien: Bekende en minder bekende Nederlandse en Europese acts, waarvan de bekende: TyphoonDotanMister and MississippiDeWolffPauw.

FTTB - For The Time Being (13-17)
Waar: Oosterstraat
Te zien: In een door Excelsior Recordings gehoste winkel, kroeg, atelier en podium waar alles wat je ziet te koop is, kun je zoal luisteren naar: Afterpartees, zZz, Robbin Millions, Douglas Fire, Swinder, Emil Landman en The Hik.

Wil je nog meer?

Bekijk dan het tijdschema van de betaalde acts in de binnenstad van Groningen, en bestel tickets! Noorderslag is helaas uitverkocht. Voor een sfeerimpressie: check de festival trailer van Eurosonic Noorderslag 2015!

Door Koos Tervooren