GroningenLife! Style: herfst

GroningenLife! Style: herfst

gepubliceerd : 18 december 2016

Deel deze pagina

GroningenLife! ging op deze koude herfstmiddag voor jullie op zoek naar mooie, opvallende of inspirerend outfits. Want what to wear als de blaadjes weer van de bomen vallen...?  Vandaag deden we inspiratie op bij... de UB! 

Op de trappen van de UB, valt Jessika (25) meteen op. Haar outfit is lekker casual.

Jessika deed een bachelor psychologie aan de RUG en een master 'social policies and social interventions' aan de universiteit van Utrecht. Ze is net afgestudeerd. Vandaag heeft ze afgesproken met wat vrienden en checkt ze de vernieuwde UB.

Waarom ze deze outfit draagt? “Het is zo koud vandaag! Deze sjaal en pullover vond ik lekker warm”, legt ze uit. Opvallend genoeg, heeft Jessika geen tas bij zich. “Ik houd er niet van om een tas mee te nemen, omdat ik die toch kwijtraak”. Alleen als het echt niet anders kan neemt ze een mee, bijvoorbeeld naar een college waarvoor ze veel boeken mee moet nemen. De bruine jas daarentegen vindt ze lekker praktisch: “De zakken zijn zo groot, dat ik er zelfs een flesje water in kan stoppen”. Lachend verontschuldigd ze zich voor haar saaie sokken: “Normaal gesproken draag ik statement sokken, met strepen of stipjes. Helaas zaten die vandaag allemaal in de was”.

Het opvallende jasje is echte vintage. “Mijn jas komt uit de jaren '80 en is van mijn moeder geweest”, vertelt Jessika trots. Aan de bruine stof kun je zien dat het een ouder jasje is, maar dat vindt ze er juist zo leuk aan. Ze opent de jas en laat de geblokte stof aan de binnenkant zien.

 

 

Haar suède 'desert boots' komen uit Zuid-Afrika, waar ze ze zelf heeft gekocht. Meestal draagt ze echter sneakers, wat gemakkelijker is op haar penny board. De goudkleurige bril heeft ze bewust uitgekozen: “Eerst had ik zo'n echte 'hipster bril'. Zwart en groot. Nu ben ik afgestudeerd, volwassener en op zoek naar een baan. De nieuwe bril geeft me toch een wat meer professionele look”.

Wat ze over haar eigen stijl zegt? “Ik voel me geen expert als het op kleuren aankomt. Daarom houd ik het simpel en praktisch: grijs, zwart... als het maar niet teveel aandacht trekt, of teveel moeite kost!”

Buiten de UB staat Nicky (20), tweedejaars studente KCM (Kunst, Cultuur en Media) aan de RUG. Ze heeft net een college gehad en is op weg naar huis. Haar paarsblauwe vlecht valt meteen op. “Eerst was alleen de onderkant van m'n haar blauw. Later wilde ik eens wat anders en liet m'n hele haar paars met blauw verven”. Ze krijgt veel complimenten over haar opvallende haar, maar ook haar outfit verdient een closer look. Want wat draagt Nicky vandaag en waarom?

“Deze blouse is eigenlijk van m'n vriend”, lacht ze. “Hij had hem bij mij laten liggen”. Ze vindt het een echte 'herfstblouse' door de ruitjes en de donkere kleurtjes. Zoals veel studenten, draagt Nicky een gescheurde broek. Het gat op haar rechterknie is doorgescheurd, maar dat vindt ze helemaal niet erg. De schoenen heeft ze gekozen omdat ze lekker warm zijn en gewoon lekker lopen. En die grote gekleurde sjaal? “Die heb ik van de markt. Ik koop best vaak kleding van de markt, bijvoorbeeld van die lekkere wollen truien”. Nicky's tas is vooral functioneel: “Ik heb hem echt gekocht omdat deze tassen nooit stuk gaan”. Verder draagt ze een klein, zilverkleurig kettinkje om haar nek.

Hoe Nicky haar eigen stijl zou omschrijven? “Voor mij is het niet belangrijk om me te onderscheiden, maar ik vind kleding die net een beetje 'anders dan anders' is gewoon leuk. Ook moet het comfortabel zijn”.

In de toekomst verft ze haar haar misschien nog een keertje rood. “Andere mensen vinden mijn haar wel mooi, maar ze durven het zelf niet zo te verven. Ik denk zelf: gewoon doen!” Experimenteren dus!

 

Bedankt Jessika en Nicky voor dit spontane interview!