Het leven van een kroegtijger: durf jij het aan?

gepubliceerd : 01 december 2015

Deel deze pagina

Heb jij niet de ambitie om iedere avond op je kamer te zitten als aankomende student? En wil je ook net iets verder gaan dan iedere avond de bar overeind houden in de Negende Cirkel? Kortom: wil jij een echte kroegtijger worden? Dat kan! Wij nemen je mee op een tour door Groningen en laten je zien hoe je zeven dagen per week van huis kan zijn!

Maandag

Op maandag is het natuurlijk zaak dat we langzaam een beetje opwarmen voor de rest van de week. Je wil niet meteen al je kaarten verspelen. Daarom hebben we ons ingeschreven voor de pubquiz in de Oblomov. Laten we eerlijk wezen, dit zijn twee vliegen in een klap! We kunnen onze kennis testen (daar ben je student voor toch?) en pakken ook nog eens het speciaalbier happy hour mee (daar ben je immers ook student voor!). Happy quizzing!

Dinsdag

Met een nog enigszins euforisch gevoel door de winst op maandagavond (want duh, we hebben gewonnen) stappen we uit bed. Ondanks dat we nog wel een paar colleges moeten volgen, zijn we in gedachten allang weer bij vanavond. Wat gaan we dit keer doen? We zijn toe aan wat ouderwetse gezelligheid en maken ons klaar voor de ouderwetse spelletjesavond in café Kult. Soms moet je namelijk gewoon een avondje kunnen ouwehoeren en heel ouderwets spelletjes spelen (your grandmother would approve). Eerste dinsdag van de maand? Bingo!! En anders doen we mee aan triviant, badminton op de patio, of roulette op de vide… Oh, en ook daar drinken we natuurlijk een biertje bij, zo zijn we ook wel weer.

Woensdag

We zijn inmiddels opgewarmd en voor ons gevoel kunnen we de wereld aan: kom maar op met die kroegen! Op woensdag is het tijd voor iets anders, onze competitieve gevoelens zijn inmiddels al wat naar de achtergrond verdwenen en het is tijd voor ontspanning. De avond nadert en we doffen ons op, want het wordt een mooie avond in de Kar. Live muziek met een rockachtig tintje! Haren los, pils in de hand en gaan! Dat breekt zo lekker de week.Uiteraard is de avond hierna nog niet afgelopen, Groningen bulkt immers van de uitgaansmogelijkheden! Geen idee meer hoe we er kwamen, maar opeens bevinden we onszelf luid zingend en tegen de bar aanhangend in het Golden Fust… en de volgende dag zien we aan de foto’s dat we ook nog heel charmant in de Blauwe Engel stonden te dansen. Dat moet een goede avond zijn geweest, hoewel we er niet veel meer van afweten...

Donderdag

De woensdagavond kwam toch wat harder aan dan we in eerste instantie hadden verwacht en de donderdagochtend staat in het teken van brakheid. Maar daar laten we ons natuurlijk niet door tegenhouden. Je bent immers een kroegtijger, of je bent het niet. De muziek beviel, maar vanavond zijn we toe aan een ander genre… Op naar club &zo! Een avondje Stu-dance (woordgrap! Studenten-Dance… get it?) Vergeet je collegekaart niet, want anders moet je de shotjes van €1 aan je voorbij laten gaan en dat willen we natuurlijk niet.

Vrijdag

Het is weekend! En daarom mogen we wat eerder beginnen vandaag. Het is tijd voor de heuse Vrimibo! Samen met nog 100 anderen verzamelen we ons in Belgisch café de Pintelier, om het weekend in te luiden onder het genot van 1, 2, 3… ach, wat zou het ook, misschien wel 6 speciaal biertjes! De kans bestaat dat we hierdoor wat vroeger op bed liggen, maar ook een kroegtijger mag wel eens voor 2 uur naar bed. Na een vette hap, natuurlijk.

Zaterdag

Het einde van de week is in zicht… In de spiegel is duidelijk af te lezen dat het z’n tol begint te eisen. De wallen liggen nog net niet op onze knieën. Maar dat mag de pret niet drukken. We hebben immers een doel: zo min mogelijk thuis zijn. Dat is inmiddels ook wel te zien, want het is hier een puinhoop. Hoe dan ook, we moeten door! Het is tijd om te dansen, we gaan naar de Vera! In dit alternatieve poppodium is altijd wat te beleven en voor €1,50 heb je nog toegang tot meerdere stages ook!

Zondag

We hebben het gehaald! De kroegtijger heeft zich tot nu toe waardig bewezen… nog 1 avond. En die slaan we waardig uit: in het pool-centre Streetlife. Mocht je niet van poolen houden, dan kun je je natuurlijk voorbereiden op de pubquiz van de Oblomov, tijdens de pubquiz in de Toeter. Bovendien: speciaal bier special op zondag! We hebben nog meer goed nieuws: zondagavond is de perfecte avond om in de Negende Cirkel de bar omhoog te houden! Kunnen we die toch ook nog afvinken. Halleluja. 

Door Anouk Theunissen