KEI groep 301

gepubliceerd : 05 september 2019

Deel deze pagina

Het is alweer drie jaar geleden dat mijn studententijd begon in Groningen. En een studentenleven in Groningen begin je goed op maar één manier en dat is met de KEI-week! De KEI-week is de grootste introductieweek in Nederland en ik zal mijn eigen KEI-week dan ook niet snel vergeten. Om deze geweldige week niet helemaal aan mij voorbij te laten gaan, heb ik tijdens de KEI-weken daarna mezelf aangemeld als vrijwilliger. Op deze manier was ik toch onderdeel van dit grote evenement en kon ik de leukste feestjes toch nog meepakken. Dit jaar vond ik het echter wel tijd om me te ontfermen over een groepje eerstejaarsstudenten (KEI-lopers) en samen met hen opnieuw een geweldige Kei-week te beleven.

Op maandagavond zaten wij (KEI-mama’s) vol spanning te wachten op onze KEI-lopers (ook wel KEI-kindjes) met een warme maaltijd. Eén voor één stroomden ze binnen en gelukkig was het meteen gezellig. Na een eerste kennismaking en een paar heerlijke hamburgers werd het tijd om naar The Grand Opening te gaan op de Grote Markt. Hier kwamen alle groepjes tezamen om de eerste dansjes te doen en te genieten van de eerste optredens. Deze avond werd meteen verlengd in de leukste kroegen van Groningen.

Dinsdagochtend kregen we het bericht dat de picknick die gepland stond helaas niet doorging i.v.m. voorspelde regen. Een klein gelukje voor de mensen die het maandag al meteen bont hadden gemaakt dus. ’s Middags konden we gelukkig terecht in Martiniplaza, waar we onder andere hebben gelachen om een goede cabaretshow. ’s Avonds mochten we weer los met een mega-karaoke event op de Grote Markt. Woensdag moesten onze keeltjes even bijkomen maar gelukkig mochten we de rest van ons lichaam testen tijdens Sportplaza. Hier hebben we ons goed vermaakt met onder andere Jumping Fitness, roeien, judo, squash en schieten.

Vervolgens hebben we weer een gezellig restaurant uitgekozen om te dineren met z’n allen. Op woensdagavond stond de kroegentocht op het programma en dat hebben we ons niet twee keer laten zeggen. Vol goede moed begonnen we met onze stempelkaart, maar het was zo gezellig dat we de stempelkaart niet vol hebben kunnen krijgen voor sluitingstijd (en dat is best laat, of vroeg?), oeps. Maar op donderdag waren we er nog niet, er stonden namelijk nog allerlei activiteiten op de planning. We begonnen ’s middags met een relaxt festival bij de Kardingerplas en ’s avonds zijn we bij Unitas (studentenvereniging) onbeperkt tapas wezen eten. ’s Avonds draaide er een film op de Vismarkt, maar deze hebben wij helaas niet meegepakt. De laatste dag werd gebruikt om op te laden voor het eindfeest. Met een patattafel en spelletjes werd de gezelligheid opgebouwd en vervolgens gingen we vol goede moed naar het eindfeest in Kardinge.

Hier hebben we ons uitstekend vermaakt met onder andere de silent disco en het foute uur.  Onze laatste energie werd eruit gedanst en toen kwam er toch echt een einde aan. Ontzettend moe maar ook ontzettend voldaan fietsten we terug naar huis vol met prachtige verhalen en herinneringen. Wat hebben we het leuk gehad! Nu moeten de mama’s (en de kinderen ook) even een jaartje bijkomen, maar we kijken nu al uit naar de volgende!

Liefs Kim

P.s. Dit stukje is maar een samenvatting van mijn KEI-week 2019, we hebben namelijk nog zoveel meer gedaan (denk aan een pannenkoeken-ontbijt etc.)! Bij zijn = meemaken!

 

Geschreven door Kim Borgonje