Kiezeldagen 2019

Kiezeldagen 2019

gepubliceerd : 02 februari 2019

Deel deze pagina

Ben jij al druk aan het studeren maar begint het verenigingsleven je toch ook aan te trekken? Speciaal voor jou is er de Kiezel 2019! Van 11 tot en met 15 februari heb jij de unieke kans om een kijkje te nemen bij vier studentenverenigingen in Groningen. GSV, Bernlef, Unitas en Cleopatra zetten hun deuren open om te laten zien hoe leuk en veelzijdig het studentenleven bij een vereniging kan zijn. Een week vol activiteiten, feesten en gezelligheid die je niet wil missen!

Waarom de Kiezel?
Veel studenten worden niet gelijk lid van een vereniging wanneer ze beginnen met studeren. Ze willen bijvoorbeeld eerst kijken hoeveel tijd hun studie kost, of ze zijn nog niet erg bekend met het verenigingsleven in Groningen. Speciaal voor hen is de Kiezelweek georganiseerd, een week halverwege het collegejaar die inzicht kan geven in de vele leuke kanten van de kleinere verenigingen in Groningen. De week is georganiseerd door het Dagelijks Bestuur Kiezel 2019, dat bestaat uit vier afgevaardigden van de studentenverenigingen GSV, Bernlef, Unitas en Cleopatra. Dit zijn diverse studentenverenigingen met alle vier een eigen karakter. Voor iedereen dus een plekje!

Het programma
De week begint met de Grand Opening. Dit is een gezamenlijke activiteit op de maandagavond waar alle vier de verenigingen bij elkaar komen. Zo kun je alvast een eerste kennismaking hebben met elke vereniging. De opening zal plaatsvinden in het pand van Unitas S.G. (Schuitendiep 74). We beginnen de avond met een kroegcollege van Niels Bakker van Wakker bij Bakker, hij zal vertellen over het combineren van een actief studentenleven met de studie. De inloop is vanaf 19:30 tot 20:00. Na het kroegcollege zal de avond gevuld zijn met live muziek en drankjes, en kun je terecht bij de stands van de vier studentenverenigingen voor meer informatie over de vereniging en het programma per vereniging voor de week.

Woensdagavond zal de jaarlijks terugkerende Kroegentocht plaatsvinden! We beginnen de avond om 21:00 bij Bernlef, waarna we vervolgens bij Unitas en GSV langsgaan. De avond eindigt bij Cleopatra. De resterende dagen vullen de verenigingen individueel in met leuke feesten en andere activiteiten, dus zorg dat je erbij bent!

De verenigingen
De Kiezelweek wordt georganiseerd door vier verenigingen, die allemaal van elkaar verschillen. Voor iedereen is er dus wel een plekje. Hieronder lees je kort over de verenigingen.

F.F.J Bernlef
F.F.J Bernlef is een Friese vereniging waar iedereen welkom is. Ook als je niet Fries bent, is er voor jou bij ons plek om verbreding naast je studie te vinden en een onvergetelijke studententijd te hebben. Bij Bernlef hebben we geen ontgroening, kan je het hele jaar lid worden en zul je een tweede thuis vinden. Binnen de vereniging is het gezellig, vertrouwd en bouw je vriendschappen voor het leven op. Daarnaast is er de mogelijkheid om actief te worden binnen de vereniging en jezelf te ontplooien door bij een commissie te gaan.

GSV
De Gereformeerde Studentenvereniging, de GSV, is een christelijke studentenvereniging met een gereformeerde basis. De vereniging bestaat uit een hechte groep van zo’n 200 studenten die elke week bij elkaar komen in bijbelkringen voor gezellig samen eten en een Bijbelstudie, maar ook voor een biertje op soos. Er worden veel activiteiten georganiseerd die passen bij één van de vier pijlers die de GSV karakteriseren: de christelijke, de intellectuele, de sociale en de studentikoze.

Cleopatra ASG
Cleopatra ASG is een algemene en niet-traditionele studentenvereniging. Dat betekent dat er niet aan ontgroening wordt gedaan en dat iedereen welkom is! In het pand is van alles te doen, van rustig in de bovenbar zitten en spelletjes spelen, tot aan losgaan in de benedenbar aan de danspaal. Het hele jaar door worden er toffe activiteiten en evenementen gepland, en ieder lid mag gelijk tapdiensten en commissies doen. De vereniging bestaat al sinds 1985 en telt zo’n 300 leden. Het pand is te vinden aan de Kleine Pelsterstraat 5, en is 5 dagen in de week open.

Unitas
Unitas Studiosorum Groningana is een traditionele en studentikoze studentenvereniging in Groningen, waar gelijkwaardigheid hoog in het vaandel staat. Als je lid wordt bij Unitas, maak je de keuze voor de mooist mogelijke toevoeging aan jouw studententijd. Je kiest ervoor om goed te feesten, maar ook om serieus te studeren. Je kiest ervoor vrienden te maken voor het leven, dingen te ondernemen naast je studie en jezelf te ontplooien. Wat Unitas onderscheidt van andere studentenverenigingen is de combinatie van gelijkwaardigheid, het handhaven van traditionele mores en tradities en de mogelijkheid om zo actief te worden zoals je dit zelf graag wil.