Nog geen kamer? We hebben 4 tips om je te helpen!

Nog geen kamer? We hebben 4 tips om je te helpen!

gepubliceerd : 14 augustus 2019

Deel deze pagina

Een kamer vinden in Groningen kan best lastig zijn. Veel vraag, weinig aanbod. Ben je ook nog steeds opzoek naar een kamer in Groningen? Wij hebben een paar laatste tips zodat jij alsnog de kamer van je dromen kan vinden.

Onderhuur

Veel studenten verhuren hun kamer onder als ze de stad voor een tijdje verlaten.  Ideaal voor jou als nieuwe student! Dit betekent dat je vanuit daar rustig verder kunt zoeken naar een plekje voor jezelf.

Netwerk

Onderschat nooit de kracht van je netwerk. Ook al heb je geen netwerk binnen Groningen, er is altijd wel iemand die iemand anders kent. Dus laat het vooral weten aan je familie, vage kennissen, voetbalvrienden, etc. Daarnaast kan het ook geen kwaad om je netwerk uit te breiden. Ga eropuit en leer nieuwe mensen kennen. Ook online kun je aan je netwerk werken. Benader mensen via Facebookgroepen of via platformen zoals Couchsurfing. Ook al ken je deze mensen niet, veel zijn bereid om je te helpen.

Verenigingen

Het verenigingsleven is niet alleen gezellig, het kan ook handig zijn bij het vinden van een kamer. Sommige verenigingen bezitten namelijk kamers en hier kan jij als lid voor in aanmerking komen. Al biedt jouw vereniging geen studentenkamers aan, verenigingen zijn ook ideaal voor je netwerk. Je leert namelijk ontzettend veel nieuwe mensen kennen. Onder deze mensen zijn er altijd wel een paar die iets weten over een studentenkamer.

Zoek wat verder weg

Veel studenten zoeken naar een kamer in of vlakbij het centrum. Maar ook daarbuiten zijn er genoeg studentenkamers! Ooit overwogen hier te wonen? Het is hier misschien minder populair, maar dat maakt het vinden van een kamer ook makkelijker.

Dit zijn maar een paar kleine tips om je op weg te helpen. Het kan soms even wat tijd nemen om de plek van je dromen te vinden. Ook al heb je een plekje gevonden die nog niet helemaal als thuis aanvoelt, onthoud altijd dat je niet gebonden bent aan een kamer. Neem gewoon je tijd en zoek verder naar een andere plek waar je je wel thuis voelt. Succes met de zoektocht.