NYE in Groningen

gepubliceerd : 20 december 2015

Deel deze pagina

Vanaf 1 januari ga je echt (nee maar écht) gezonder eten, elke week een rondje rennen door het Noorderplantsoen en elke maand op bezoek bij je oma. Genoeg reden om op 31 december nog even goed te genieten van de laatste uurtjes van 2015! In Groningen worden gelukkig heel veel feestjes georganiseerd. Maar zie je nu al sterretjes van al die keuzes, kijk dan even naar de tips van GroningenLife!

Paradigm NYE+D 

2015 was het jaar van Paradigm. De club werd namelijk verkozen tot beste underground club van de Benelux! Het jaar mag dus wel spetterend afgesloten worden met een Paradigm avond zoals we dat van Paradigm gewend zijn. Het voormalige Suikerunieterrein zal de hele avond trillen op de elektronische beats van de beste internationale artiesten. Wees er wel snel bij, want de kaartjes zijn bijna weg.

Back To The Vroeger

Ben je meer van het meeblèren met hitjes? Dan kun je beter naar Simplon gaan! Back To The Vroeger brengt je terug naar de tijden van Nintendo’s zonder touchscreen en Saved by the Bell. In meerdere zalen kun je genieten van locale Dj’s, karaoke en natuurlijk lekker veel hitjes! Blijf van m’n Lijf House (BVMLH), zal onder andere een zaal op zich nemen. Dit veel besproken noordelijk collectief gaat zorgen voor een avond met de beste 90’s klappers, bass-bangers, klassieke classics en zero hero hits. Daarnaast zal RocknRolla Soundsystem ‘briljante muziek’ draaien. Klinkt veelbelovend.

Bombarie

Naast Paradigm, zijn er op 31 December nog meer underground feesten. In de Hundred Sound Accompany zal bijvoorbeeld voor de tweede keer Bombarie georganiseerd worden. Dit is een relatief kleinschalig evenement en er zullen verschillende zalen zijn met onder andere Techno, Techhouse, Progressive, Psytrance, Chill-out en Downtempo. De locatie doet dan misschien een pietsie onder voor Paradigm, maar de prijs zeker niet!

NYE Drie Gezusters 

Een typisch Groningse jaarwisseling kun je beleven in de oude trouwe Drie Gezusters. ‘De Drie’ houdt het feestje in negen verschillende zalen, dus er is voor ieder wat wils. Om twaalf uur kun je proosten op 2016 op de Grote Markt naast de Martinitoren. Veel studenten komen hier toch al wekelijks, dus waarom zou je er niet ook het jaar afsluiten?

Villa Volonté 

In de meeste studentenverenigingen en sportverenigingen wordt deze avond ook een hoop champagne geschonken. Deze feesten zijn vaak besloten, maar in het medische café Villa Volonté is tijdens nieuwjaar iedereen welkom! Dit café wordt beheerd door studenten van de medische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Onder het motto ‘never change a winning concept’ wordt ‘Voor 15 euri naar de pleuri’ na het succes van vorig jaar gewoon nog een keer georganiseerd. Het concept moge duidelijk zijn.

Of je nou bij je schoonfamilie op de bank zit, helemaal losgaat op het Suikerunieterrein of staat te toosten op de Grote Markt, GroningenLife! wenst je alvast een fantastisch 2016.

Door Lucia