Tips van de Maand: Februari!

gepubliceerd : 04 februari 2015

Deel deze pagina

Voor de Groningse student zijn de tentamens weer achter de rug en kan er weer volop leuke dingen gedaan worden! In de maand februari kan dat in Groningen op verschillende plekken. Schrijf de volgende evenementen in je agenda:

5 & 6 februari – Preipop

De negende editie van het tweedaagse muziekfestival Preipop staat alweer voor de deur. “Zal wel weer geld kosten”, horen we je denken. Maar nee, het is GRATIS! Het muziekfestijn wordt georganiseerd door studentenvereniging Cleopatra in hun eigen sociëteit aan de Kleine Pelsterstraat 5-5a. Het festival staat bekend om haar grote variatie aan acts en ook dit jaar verdienen ze weer een pluim voor de line-up. Verdeeld over twee podia zullen er in totaal twaalf bandjes optreden. Met onder andere acts die ook op Eurosonic gestaan hebben zoals Vikings in Tibet en Menhir, hebben ze de crème de la crème binnengehaald.  Ben je na de optredens nog steeds niet moe? Dan is er uiteraard op beide avonden een vette afterparty die tot in de vroege uurtjes duurt.  Wil je meer weten over de line-up of heb je gewoon zin om te klikken? Klik dan hier!

11 februari – Cultuurnacht Jazzcafé de Spieghel
Cultuurliefhebbers opgelet! Op woensdag 11 februari (van 19:00 tot 02:00 uur) vindt de Cultuurnacht plaats in Jazzcafé de Spieghel in de Peperstraat. Dit is een avond vol dans, muziek, theater en poëzie. Ook is er een optreden van een finalist van het Groninger Studenten Cabaret Festival! Verschillende culturele verenigingen laten zien wat ze in huis hebben en ook jij kan deelnemen aan verschillende workshops. Je kan acts verwachten van onder andere Popkoor EstrellasStukafest GroningenBathroom ScenarioThe Blue Toes en het Groninger Studenten Toneel. Het is ook een mooie gelegenheid om te kijken of één van deze culturele studentenverenigingen iets voor jou is.

14 februari – Ommenlander Markt met (h)eerlijk eten
Op Valentijnsdag wil je natuurlijk een heerlijk diner voor je liefje bereiden. Je inkopen kan je dan doen op de Ommenlander markt op het Ebbingekwartier. Elke tweede zaterdag van de maand wordt deze markt georganiseerd. Het is een markt waar je kennis kan maken met lokaal en (h)eerlijk voedsel, dat met hart en ziel geproduceerd is door boeren en ondernemers uit de regio. Ga er met een lege maag heen: de boeren en producenten laten je ook graag wat proeven. Wil je meer informatie? Kijk dan even op deze website.

15 februari – Stadsparkloop
Op zondag 15 februari kan je je longen uit je lijf rennen tijdens de stadsparkloop. Elke derde zondag van de maanden november 2014 t/m maart 2015 organiseert atletiekvereniging Groningen Atletiek een serie trimlopen in het Stadspark. Ben je nog niet zo’n getrainde loper? Geen probleem! De loop is geschikt voor beginnende lopers, gevorderden en alles wat daar tussenin zit. Inschrijven kan vanaf 09:15 in het clubhuis van Groningen Atletiek op het atletiekcentrum in het Stadspark en de loop begint om 10:00. Het inschrijfgeld is vijf euro. Voor meer informatie over afstanden en alles wat met deze loop te maken heeft, klik hier.

Door Beppie van der Sluis
Foto door Chris Combe