Tips van de Maand: Januari!

gepubliceerd : 08 januari 2015

Deel deze pagina

De kerstboom kan de kast weer in en de restjes van de feestdagen smaken nu echt niet meer. Begrijpelijk dat je daar even van bij wil komen, maar dat zit er helaas niet in! Ook in januari staat Groningen niet stil en zijn er genoeg activiteiten en evenementen die je hoe dan ook mee wil maken.

RocknRolla Soundsystem on ice – 3 januari

Het mag dan nog maar amper gevroren hebben deze winter, maar het wordt nu toch echt tijd om je schaatsen te gaan slijpen. Op 3 januari rijdt het DJ collectief  RocknRolla Soundsystem een scheve schaats op de Groter Markt en krijg jij dus de kans om onder het genot van de chillste muziek, je beste pirouettes te laten zien aan het publiek!

De Mythe van de Elektrische Gitaar – 10 januari tot 8 maart

Zonder elektrische gitaar geen rockband. Tijdens deze expositie in het Groninger Museum worden de gitaren van de meest beroemde gitaristen allertijden tentoongesteld. Je kan je hier vergapen aan 50 verschillende gitaren, van onder andere Mick Taylor (Rolling Stones) en Noel Gallagher (Oasis)!

For The Time Being – 13 tot 17 januari

In deze pop-up store aan de Oosterstraat kun jij alvast een voorproefje krijgen op een aantal artiesten van Eurosonic Noorderslag, zoals The Kik. Daarnaast kun je hier terecht voor de meest aromatische espresso’s en een koud biertje. Verder zijn er boeken en is er kunst. Wat wil je nou eigenlijk nog meer?

Oh, en psst… we hoorden ook iets over Paradiso’s Indie bingo!

Eurosonic Noorderslag – 14 tot 17 januari

Bij deze verklaren we het festivalseizoen officieel voor geopend! Tijdens Eurosonic Noorderslag krijg je de kans om kennis te maken met het nieuwste en grootste talent dat Europa op dit moment kent. Op verschillende locaties in de stad, spelen bandjes en artiesten dit weekend het dak eraf!

Mocht je nou helaas niet in de (financiële) gelegenheid zijn om kaartjes te kopen, wees niet getreurd! Grunnsonic is tegelijkertijd en biedt een alternatief dat gratis toegankelijk is voor iedereen. Bovendien wordt t van 15 tot 17 januari Eurosonic Open Air georganiseerd op de Grote Markt in Groningen. De vetste artiesten op een enorm podium, midden in de stad! En dat allemaal, gewoon voor gratis.

Rock ’n Roll Kitchen – 14 tot 17 januari

Januari staat in het teken van de muziek, met een scala aan jonge bandjes, dj’s en het eerbetoon aan de klassiekers. Dat is heel leuk, maar zonder een goede bodem ben je natuurlijk nergens. Daarom staat er tijdens Eurosonic Noorderslag een kleurrijke verzameling aan mobiele keukens op het Ebbingekwartier. Hier kun je terecht voor een goede maaltijd of een snack voor onderweg! Eet smakelijk!

P.S. Iedereen nog een gelukkig nieuwjaar gewenst, namens GroningenLife! 

Door Anouk Theunissen
Foto door Joost Nuijten