Tips van de Maand: Februari

gepubliceerd : 02 februari 2014

Deel deze pagina

Een spetterende Tips van de Maand dit keer! De tentamenperiode is afgerond en dus is er weer tijd voor leuke dingen. Op zondag 2 februari begint het feest al met koopzondag, maar daar zal het zeker niet bij blijven. Van een dichtcursus verzorgt door Nico Dijkshoorn tot een kamerconcertje in een studentenhuis, Groningen heeft het allemaal in februari. 

Dichten met Nico!
2 Februari - Vera
Denk jij over een uitstekend gevoel voor taal te beschikken? Dan is dit je kans! Voor een luttele € 6,50 kun je op 2 februari dichtles krijgen van niemand minder dan Nico Dijkshoorn. Dijkshoorn staat natuurlijk bekend om zijn wekelijkse aanwezigheid bij De Wereld Draait Door. De schrijver laat daar zijn eigenzinnige kijk op de wereld horen met zijn karakteristieke stemgeluid en intonatie waarmee hij vaak de aanwezige gasten van hun stoel doet rollen van het lachen. Nico is echter niet het enige zwaargewicht dat op komt draven, ook de Vlaamse dichter Koenraad Goudeseune en stemkunstenaar MAASK zullen van de partij zijn. Er zijn nog kaarten!

HanzeXperience 
4 - 7 Februari 
De studiemogelijkheden na je middelbare school zijn bijna ontelbaar geworden en het is helemaal niet vreemd als je in 4 havo zit en eigenlijk nog geen idee hebt wat je wilt gaan doen straks. Misschien dat de HanzeXperience je in dat geval verder kan helpen. Dit vier dagen durende evenement biedt je de kans om te proeven van het Groningse studentleven. Uiteraard is GroningenLife! aanwezig met een stand om je bij te praten over het student zijn, maar het is natuurlijk ook uiterst nuttig om te kijken of er opleidingen zijn op de Hanzehogeschool die je interessant lijken. 

Stukafest
20 Februari
Het Stukafest is hét festival voor studenten. Tussen de halfvolle kratjes bier, vuile afwas en omhoog getrokken laminaatvloeren treden dertien artiesten, cabaretiers en schrijvers op. Dertien studentenkamers verdeeld over de stad worden omgetoverd tot podia waar inspirerende optredens gaan plaatsvinden.

Het is niet duur (prijs afhankelijk van hoeveel rondes je wilt zien) en bovendien krijg je de mogelijkheid om voor weinig centen een vorkje mee te prikken en naar het spetterende eindfeest te gaan. Een van de optredende artiesten zal Marike Jager zijn – zij alleen is reden genoeg om een kaartje aan te schaffen en een kijkje te gaan nemen!

Marvari Groningen
Folkingestraat 40
Heb jij altijd al zo’n warme, handgemaakte jas of trui gewild? Dan moet je even een kijkje gaan nemen bij Marvari in de Folkingestraat. In dit knusse zaakje is er nauwelijks ruimte voor nog meer kleding, op de grond liggen oude Perzische tapijtjes en achter de balie zit de eigenaar een beetje te pingelen op zijn gitaar (waarschijnlijk een ukelele). Het is misschien wel het gezelligste winkeltje van Groningen en je kunt er ook nog eens fantastische truien kopen!

Goedkoop naar de bios
Tot slot een heerlijke tip voor iedere student – de Scoupy-app! Met deze applicatie, zoals ze dat vroeger noemden, kun je genieten van allerlei kortingen in jouw omgeving. Twee bier voor de halve prijs in het gezellige café ‘t Golden Fust, goedkoop sushi eten, en misschien nog wel de beste: twee bioscoopkaartjes bij Wolff in de Euroborg voor maar dertien euro!

Februari, wat blijkt het toch een heerlijke maand te zijn.

Door Benjamin de Bruijn