What to do, what to do?

gepubliceerd : 27 maart 2017

Deel deze pagina

Groningen is een studentenstad. Of eigenlijk: dé studentenstad. En leven in dé studentenstad van Nederland gaat gepaard met een overvolle agenda: door al je commissievergaderingen, clubavonden en spontane stap avonturen ben je blij als je een avondje kan Netflixen in je bed. Maar voor de kersverse student is het soms nog weleens moeilijk om erachter te komen welke evenementen er allemaal gepland staan in de parel van het Noorden, en welke daarvan de moeite waard zijn. Alhoewel, zelfs de doorgewinterde student kan de volgende terugkerende evenementen maar beter in zijn agenda noteren! (Of typen, ik weet dat mijn oma-gehalte behoorlijk stijgt door het feit dat ik nog steeds een papieren agenda heb.)

Pubquiz in Café de Toeter

Café de Toeter is op zichzelf al mega leuk: een gezellige ambiance in combinatie met ontelbaar veel speciaal biertjes op de tap en een goeie snack mix kan natuurlijk ook niet misgaan. Maar dan houden ze dus twee keer per week ook nog een fenomenale pub quiz. Niet te moeilijk, niet te makkelijk, en de vragen worden zowel in het Nederlands als het Engels voorgelezen dus je kunt je internationale vrienden ook meenemen. Uiteraard ontbreekt de plaatjes en de muziekronde ook niet, en alle leden van het winnende team mogen kiezen tussen het speciaal biertje of de whisky van de maand. Gaan dus!

Waar? De Toeter, Turfsingel 6

Wanneer? Elke woensdag om 8 uur, elke zondag om 7 uur.

Aanmelden? Ja! Voor 4 uur op de desbetreffende dag.

Verder? Maximaal 5 deelnemers per team, 2,50 p.p.

Stufi Night Flinders

Flinders is een cute café/restaurant aan het Schuitendiep. Prima eten en borrelen kan er het hele jaar door, maar eens per maand wordt het wel heel aantrekkelijk: dat is tijdens de Stufi Night. Deze avond is altijd vlak voordat de Stufi overgemaakt wordt, maar niet getreurd: eten en drinken kan dan ook super goedkoop. Een chill maaltje heb je dan al voor 7,50 (er is een vegetarische optie en een optie met vlees/vis) en voor een biertje tik je slechts 1,25 af. En je krijgt ook niet zomaar een AVG’tje op je bord geplempt; in Maart stond er een spicy Burger met een shot Bloody Mary op het menu, en voor de vega’s onder ons een stomend bordje couscous met geitenkaas, courgette en gepofte tomaat. Chill!

Waar? Flinders Café, Schuitendiep 54

Wanneer? Wisselt per maand, je kunt het best hun Facebook in de gaten houden.

Aanmelden? Wel aan te raden, het is vaak erg druk bezocht.

Verder? Ze hebben ook vaak gratis hapjes tijdens VrijMiBo’s :) 

Language Café

Language café is een evenement dat regelmatig wordt georganiseerd in De Drie Gezusters, waar je in een relaxte setting met mensen van over de hele wereld kan praten. Het is opgezet door ESN, Clio en Esperia met als doel mensen in aanraking te laten komen met verschillende talen, culturen en mensen. Dus of je nou rustig een wijntje wil drinken terwijl je leert over de Spaanse ontbijtcultuur, of je graag je hoogduits wilt oefenen onder het genot van een pul bier: alles is mogelijk.

Waar? De Drie Gezusters, Grote Markt 36/39

Wanneer? Wisselt per maand, je kunt het best hun Facebook in de gaten houden.

Aanmelden? Nope! Is niet nodig.

Verder? Neem je internationale vrienden mee ;)

Late Night With GUTS  

Elke Woensdagavond is gevuld met cabaret en theaterspelletjes in New Orleans. De studentenvereniging GUTS heeft dan de regie, en daar maken ze goed gebruik van. Er zijn veel ervaren theatergangers en acteurs aanwezig, maar ook als newbie mag je het podium op komen om mee te doen aan de spelletjes. Als je niet zo goed weet wat dat inhoudt: denk aan de spelletjes van de lama’s, en dan zit je behoorlijk goed in de buurt. Als je zelf niet zo graag in de spotlight staat, kan je natuurlijk ook gewoon kijken met een drankje in je hand. Vaak wordt er ook veel input van het publiek gevraagd, wat het lekker interactief maakt.

Waar? New Orleans, Gelkingestraat 17

Wanneer? Elke Woensdag om 8 uur.

Aanmelden? Niet nodig ! 

Verder? De voertaal van de avond is Engels. Oh, en GUTS host ook elke maand theaterworkshops.

 

Door Robin van Gammeren

 

Foto