ACLO

De ACLO is het overkoepelende orgaan voor de sportende student in Groningen. Dat betekent dat vrijwel alle studentensportverenigingen zijn aangesloten bij deze organisatie en dat je als student gebruik kunt maken van de faciliteiten die de ACLO biedt. Je moet daarvoor wel lid worden bij de ACLO, dat kost veel minder dan de reguliere sportschool en je bevindt je ook nog eens in goed gezelschap – er zijn namelijk al 18.000 studenten aangesloten bij de sportorganisatie.

Cursussen
Acht keer per jaar is er de mogelijkheid je in te schrijven voor een cursus. Je hebt keuze uit meer dan 60 sporten, van paardrijden tot hockey, grote kans dus dat er wel iets bij zit dat je leuk vindt. Zo kun je kijken of een sport echt wat voor je is en of je je bij die sportvereniging zou willen aansluiten.

Vrije uren
Je kunt er ook voor kiezen je niet in te schrijven voor een cursus en op vrije uren te gaan sporten. Handig voor de drukke student die gewoon wil sporten wanneer het hem of haar uitkomt. Als ACLO-lid kan je bijvoorbeeld drie keer per dag vrij zwemmen, zijn er gratis spinningtrainingen, looptrainingen en kun je meedoen met bodyfit of circuit. En met een vriendengroep mag je zelfs gratis een squash- of tennisbaan, zaaltje of klimmuur reserveren.

Daarnaast heeft de ACLO een grote fitnessruimte waar je tegen een klein bedrag bovenop je ACLO sportbewijs het hele jaar zoveel kunt fitnessen als je wilt. Een schijntje, vergeleken met gewone fitnesscentra!

Verzorging
Tot slot zorgt de ACLO goed voor haar studenten. Sport is natuurlijk een fijn middel om de bekende studentenbierbuik weg te werken en om even iets anders te doen dan studeren. Maar de ACLO heeft ook ervaren fysiotherapeuten in huis die je kunnen helpen met blessures of problemen met het sporten. Nu heb je écht geen excuus meer om op de bank te blijven hangen! 

Ligging
De ACLO bevindt zich op het Zernikecomplex in het noorden van Groningen. Op dit complex zitten ook een aantal gebouwen van de Hanzehogeschool en de RUG. De kans is dan ook groot dat je er als student wel eens college zult hebben. Daarnaast heeft de ACLO sinds twee jaar ook een locatie in de binnenstad, vlakbij het station!

Deel deze pagina