Studeren

Op GroningenLife! krijg je misschien de indruk dat Groningen veel te veel afleiding biedt van het studeren zelf. Toegegeven, je kunt een hoop leuke dingen doen in je studententijd, maar zonder studie heb je ook geen studententijd. Gelukkig leent Groningen zich uitstekend om je eens goed in een studie te verdiepen!

Het is bijna onmogelijk om niets kunnen te vinden wat bij jou past. In Groningen kan je studeren aan de Hanzehogeschool Groningen of de Rijksuniversiteit Groningen. Op de Hanzehogeschool Groningen kun je kiezen uit 70 verschillende opleidingen, die elk vier jaar duren. Aan de Rijksuniversiteit Groningen heb je keuze uit meer dan 60 bachelorstudies waar je drie jaar over doet. Daarna doen de meeste studenten nog een master van één of twee jaar. Kortom, in Groningen kan je bijna alles studeren! Engels en Wiskunde, maar ook Civiele Techniek, Fysiotherapie of Kunsten, Cultuur en Media.

Daarnaast zijn er door hele stad faciliteiten die het studeren voor jou gemakkelijker maken, zoals bibliotheken met honderden studieplekken, laboratoria en tentamenhallen. Maar voor je begint met studeren is er eerst de KEI-Week. Deze week zorgt ervoor dat jij de weg in Groningen snel leert kennen en je maakt er gelijk een heleboel vrienden! Dat maakt studeren ook meteen een stukje gezelliger.

Klik hieronder om te kijken waar jij de Einstein in jou boven kunt halen.
 

gerelateerde artikelen