Hanzehogeschool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen is de grootste hbo-instelling in het noorden van het land met ruim 26.000 studenten en 2.700 medewerkers. Bovendien heeft Elsevier de Hanzehogeschool Groningen gekozen tot derde beste grote hogeschool.

De bijna zeventig bacheloropleidingen, dertien masteropleidingen en vier programma’s voor Associate degrees worden gevolgd door studenten uit binnen- en buitenland. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Rechten, Engels, Accountancy, SPH en Biologie. Bovendien is het bij een aantal opleidingen ook nog mogelijk om het werken en leren te combineren. Ook buiten de reguliere hbo-programma’s heeft de hogeschool een breed scholingsaanbod. Zo kun je opgeleid worden tot bijvoorbeeld dansdocent(e) of zelfs tot muzikant. De nieuwe Lady Gaga moet dus wel uit Groningen komen! En ook is de beroemde kunstacademie Minerva onderdeel van de Hanzehogeschool. 

De Hanzehogeschool vindt het belangrijk dat studenten ook praktijk ervaring opdoen. Zo volg je niet alleen colleges, maar loop je ook stages tijdens je opleiding. Ook kan je praktijkgericht onderzoek doen. Zo help je als student mee aan het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe kennisproducten voor bedrijven en instellingen. Bij de studie Bedrijfskunde kun je bijvoorbeeld meehelpen met het organiseren van management informatiesystemen, en bij de studie Communicatie kun je een bedrijf adviseren over het gebruik van social media. Je doet dus niet alleen praktische vaardigheden op, maar ook onderzoeksvaardigheden. De Hanzehogeschool wil zich namelijk ontwikkelen tot een kennisinstelling voor toegepast onderzoek. Ook is er het Hanze Honours College, bedoeld voor studenten die hun talenten verder willen ontwikkelen. 

Daarnaast staat internationalisering hoog in het vaandel. Verschillende opleidingen bieden internationaal georiënteerde vakken aan. En sommige bachelor en master opleidingen zijn zelfs volledig in het Duits of Engels! Maar internationalisering betekent uiteraard ook dat je naar het buitenland kan tijdens je studententijd, bijvoorbeeld door stages of colleges te volgen over de hele wereld

De gebouwen van de Hanzehogeschool Groningen staan voor een groot deel op het Zernike Campus, een stadsdeel aan de noordkant van de stad Groningen. De overige gebouwen zijn verspreid over de stad. Eén locatie is te vinden in Leeuwarden, namelijk de Academie voor Popcultuur.

Zin om eens een kijkje te nemen op de hogeschool? Dan is het een goed idee om de open dag te bezoeken. Informatie over de voorlichtingsdagen kun je hier vinden. 

Klik hier voor een overzicht van alle opleidingen die je kan volgen aan de Hanzehogeschool Groningen. 

Deel deze pagina