Universiteitsbibliotheek

Dat er in Groningen gestudeerd wordt moge duidelijk zijn. Maar waar studeren studenten eigenlijk? De meeste studenten volgen hun colleges in de verschillende onderwijsruimtes die verspreid zijn door de stad. Maar studeren voor tentamens moeten nou eenmaal buiten de collegezalen om.

Nu kan dat prima op je studentenkamer, ware het niet dat je huisgenoot DJ was. Of je andere huisgenoot geen tentamens heeft en dus met een kratje bier jouw kamer in komt stormen. En dat studieontwijkend gedrag op de loer ligt: opeens vind je het véél belangrijker om de afwas van twee weken geleden schoon te hebben dan te studeren voor het tentamen van morgen.

Gelukkig is de oplossing simpel: de Universiteitsbibliotheek, oftewel de UB! De meeste studenten van de Rijksuniversiteit zitten hier de hele dag wanneer de tentamenperiode weer is begonnen. Want naast de drie miljoen boeken, beschikt de Universiteitsbibliotheek ook over 1600 studieplaatsen en ruim 300 computers. Het is verboden om in de studieruimtes te praten, dus je kunt hier heerlijk rustig doorwerken zonder dat je gestoord wordt door een irritante huisgenoot. Blikje Red Bull erbij en dat tentamen kan je in je zak steken!

Maar de UB is meer dan een studieplek. Het is niet in de laatste plaats een sociale ontmoetingsplek. Ga samen met studiegenoten of je jaarclub studeren, zodat je ook gezamenlijk pauze kunt nemen en alle gebeurtenissen van de avond ervoor kunt doornemen. En vergeet vooral niet je hipste outfit aan te trekken, want als je in de UB bent moet je er wel stijlvol bijlopen. Soms lijkt het meer op een glamourfeestje dan een bibliotheek. Je moet toch een beetje afleiding hebben tijdens het studeren!
 

Deel deze pagina