De KEI-week

De KEI-week is de algemene introductieweek voor alle aankomende eerstejaarsstudenten van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens deze week leren zo’n vijfduizend studenten de andere studenten, de stad Groningen en het studentenleven in al zijn glorie kennen. Door het spectaculaire programma vol knallende feesten, optredens en andere evenementen zal echt niemand zich vervelen tijdens de KEI-week!

De KEI-week vindt in 2018 plaats van maandag 13 augustus tot en met vrijdag 17 augustus. Elke KEI-loper (de eerstejaarsstudent die meedoet met de KEI-week) wordt ingedeeld in een groep met ongeveer twaalf tot vijftien andere eerstejaars waarmee je de hele week op pad gaat. Naast de KEI-lopers bestaat het groepje ook uit twee of drie ouderejaarstudenten die je die week de mooiste plekjes van Groningen laten zien. Want zij weten natuurlijk als de beste waar je de goedkoopste biertjes drinkt en de lekkerste pizza’s verorbert!

Het programma van de KEI-week bestaat uit allerlei verschillende evenementen en activiteiten. Zo kan je overdag de informatiemarkt bezoeken, waar je een goed beeld kan krijgen van de RUG, de Hanze, diverse (sport)vereningen en andere studentenorganisaties. Daarnaast kan je uit je dak gaan bij verschillende spetterende optredens, de gezelligste kroegen bezoeken tijdens de kroegentocht, lachen om cabaretièrs, meeblèren met de lekkerste hitjes, relaxen op de Vismarkt en, tsja, wat niet eigenlijk? Tijdens de KEI-week mag je alle evenementen bezoeken die jou leuk en interessant lijken, niets is verplicht! 

Naast alle bijzondere evenementen die zijn georganiseerd, is de KEI-week ook hèt moment om eens een kijkje te nemen bij een studentenvereniging. Elke vereniging biedt tijdens de KEI-week een speciaal programma aan voor KEI-lopers zodat je kan kijken of een vereniging iets voor je is.

Tijdens de KEI-week leer je de stad in no time op je duimpje kennen, maak je hartstikke snel nieuwe vrienden en krijg je een goede impressie van het spannende Groningse studentenleven. Als eerstejaarsstudent in Groningen is het dus een week om niet te missen!

Wil je meer weten over de KEI-week? Kijk dan op:
www.keiweek.nl

Deel deze pagina