Zernike Campus

Als je het Zernike terrein op fietst kom je terecht in een ware studentenbubbel. Overal fietsen, lopen en zitten studenten. En ook stapt er elke paar minuten een horde studenten uit de bus. De campus staat vol met universiteitsgebouwen van de Rijksuniversiteit Groningen en gebouwen van de Hanzehogeschool Groningen. In al deze bouwwerken zitten verschillende studies van de Rijksuniversiteit Groningen en bijna de hele Hanzehogeschool Groningen is hier gevestigd. 

Leuk weetje: de meeste namen van de gebouwen zijn gekozen door studenten door middel van een prijsvraag! Vrijwel alle locaties zijn voorzien van de laatste technische snufjes. Zo is er een koepel met sterrenwacht die één van de grootste telescopen van Nederland huist, er zijn tal van bibliotheken, de tentamenhal kan ruim 2000 studenten ontvangen en het laatste technische hoogstandje is het complex voor Bètastudies. En als je een keer je studieboeken vergeten bent, loop je gewoon even naar boekwinkel Selexyz om nog snel even je boeken te scoren. 

Maar naast studeren is het op het Zernike Campus ook altijd heel gezellig. Er zijn tal van kantines waar ze lekkere broodjes, warme maaltijden, chocolademelk en natuurlijk koffie verkopen. En als je geen zin hebt om naar een supermarkt te fietsen, dan kan je de hele dag terecht bij de AH to Go, de állereerste AH to Go in een universiteitsgebouw. Voor de werkende student is er ook een Randstad Uitzendbureau, pal naast de collegezalen! 

En om te ontspannen zijn er uiteraard veel sportmogelijkheden. De ACLO is namelijk ook gevestigd op het Zerniketerrein, dus er zijn genoeg kansen om je studentenvetrollen te lijf te gaan. Er zijn tennisvelden, voetbalvelden, hockeyvelden, een klimmuur, squashbanen en een zwembad, dus met je sixpack komt het zeker goed! 

Deel deze pagina