Studiekeuze

Studiekeuze

Welkom op GroningenLife!
Online magazine voor studiekiezers


Op deze website, helemaal onderhouden door Groninger studenten, kan je van alles vinden om jouw studiekeuze zo goed, maar ook zo leuk mogelijk te laten verlopen! GroningenLife! kan je informatie geven over het studentenleven dat je tegemoet gaat, maar kan je ook verder helpen in je zoektocht naar de perfecte opleiding voor jou. 
 

  • Sta je aan het begin van het proces van studiekeuze?

    Neem dan eens een kijkje bij ons artikel over studiekeuze en social media, en leer hoe je al Facebookend en Twitterend meer te weten komt over jouw toekomstige studie. Hou ook vooral de agenda in de gaten voor snuffeldagen en algemene voorlichtingen. 

 

  • Ben je al begonnen met je studiekeuze, maar nog op zoek naar meer informatie over je opleiding of de stad waar je gaat studeren?

    Het is op dit moment goed om je nog op verschillende dingen te concentreren, zodat je zo lang mogelijk blijft kijken wat voor jou de beste keuze zou zijn. Orienteer je dus op de verschillende universiteiten en hogescholen, maar besteed ook aandacht aan de keuze tussen WO-opleiding of HBO-opleiding. Nog even geen idee? Dit artikel vertelt je wat de verschillen nou eigenlijk zijn tussen deze onderwijsvormen. 

    Het is ook mogelijk dat je al wel weet wat je precies wilt, maar nog niet goed weet waar je dit nu wil gaan doen. Dan is het belangrijk om je eens te verdiepen in de verschillende studentensteden. Je kan bijvoorbeeld kijken hoe het zit met het kameraanbod in een stad, of met de studie-faciliteiten. Overigens, ook niet onbelangrijk, alvast een kijkje nemen in de uitgaanswereld van studenten kan misschien ook geen kwaad! Wat ons betreft, is het het allerbelangrijkste dat jouw talent kan ontplooien.

 

 

Nog even wat rondkijken op internet? Hieronder hebben we wat bruikbare links voor je verzameld:

Instellingen:
Universiteit 
Hogeschool

Studentenleven:
Wonen
Verenigingen
Sporten

Lekker lezen:
Studiekeuze en social media
Open Dagen 
Blogger Thijs over studiekeuze

 

Veel succes!!
 

Deel deze pagina