De midnightsnack!

Je kent dat vast wel, een rommelende maag na een avond stappen of gewoon zin in een lekkere hap. De gemiddelde Groninger student houdt ook wel van iets te eten na of tijdens het uitgaan, daarom zijn er genoeg tentjes die in deze behoefte voorzien. Dan kun jij tenminste met een volle buik je bed in duiken of je kroegentocht vervolgen!

Met name het broodje kebab is een gewilde midnightsnack onder studenten. Vandaar dat zich in de Poelestraat veel zaken bevinden die dit Turkse vlees op de menukaart hebben staan. De bekendste is de Hasret, waarvan er meerdere in het centrum zitten. Bij de Hasret serveren ze kebab op alle mogelijke manieren, maar hebben ze ook pizza´s en friet. Dat kan allemaal besteld worden tot in de ochtenduren, want deze zaak kent geen sluitingstijden. Voor de wat goedkopere broodjes lamsvlees kun je het best naar Donerix of de Westersingelbar gaan, de eerste bevindt zich aan het einde van de Poelestraat en de tweede vind je tegenover de McDonalds bij de Westerhaven.

Als je meer zin hebt in een frietje of een andere snack kun je bij de Vlaming, de Max of Hoek terecht. De Vlaming is niet te missen, aangezien er een enorme zak friet van twee meter hoog voor de deur staat. Het is dus ook geen raadsel wat je hier voorgeschoteld krijgt. Hetzelfde geldt voor de Max en Hoek, maar bij deze twee werkt het net iets anders: zij hebben allebei een muur voor een snelle hap en bieden daarnaast alle snacks waar je ’s nachts zin in hebt. Eerder voorzag de FEBO altijd in deze behoefte, maar deze is onlangs getransformeerd in de Hoek. Dat de snackbar zich op de hoek van de Grote Markt en de Ooststraat bevindt, zou daar wel eens wat mee te maken kunnen hebben…

Deel deze pagina