Eten

Eten voor een studentenbudget? Dat is meer dan alleen frituur en kant-en-klare bami. In Groningen bieden de meeste eetcafés en restaurants heerlijke menu’s aan tegen studentenprijzen. Sterker nog, de meeste restaurants draaien bijna volledig op studenten en móeten de menukaart wel aanpassen. Op naar de daghap!

Zo krijg je bij de Pastafabriek al een bord vol eten voor €4,75, maar ook bij het Pakhuis eet je op donderdagavond al voor €7,50. De hotspot Het Feest is ’s avonds een gezellige kroeg, maar voordat ze de DJ laten draaien moet eerst het restaurant worden omgebouwd tot twee heuse danszalen. En ook hier: eten voor een prikkie! Vooral de gekruide aardappels schuiven er lekker in. We hoeven er natuurlijk niet bij te vertellen dat je ook hier niet diep in de buidel hoeft te tasten.

En dan nu: de beste hamburgers van Groningen bij de Pappa Joe! Voor een euro of zeven eet je een Slappy Joe, Double Dutch of Hackensack. Wil je iets chiquer en uitgebreider eten? Ga dan naar het Heerenhuis en kies een bijzonder maar betaalbaar drie gangenmenu.

En voor de vette hap zijn er tal van pizzeria’s en shoarmatenten. Vooral de Hasret is populair met haar broodjes döner, Turkse pizza’s en patat. En ook hier geldt: studentenkorting! Maar pas wel op, een penetrante knoflookadem is niet heel lekker tijdens een avondje stappen. Dat je ’t effe weet…

Deel deze pagina