Feest op maat

Uiteraard is het mooi om met je vrienden/vriendinnen gewoon de stad in te gaan en wel te zien waar je terecht komt. Groningen is de perfecte stad voor dit soort nachten, maar heeft nog veel meer te bieden! Het is ook af en toe tijd voor een gezellige borrel na een lange studiedag of juist om een tof optreden van jouw lievelingsartiest bezoeken. Gelukkig zijn er ook voor dit soort feestjes op maat mogelijkheden te over in het Hoge Noorden. Als jij even geen zin hebt om de stad in te gaan en net even iets anders wil, kun je hier wat ideeën op doen.

De Borrel:
Voor veel studenten is de borrel na een lange studiedag en vermoeiende week een gelukzalig moment. Het is heerlijk om samen met vrienden of vriendinnen aan een tafeltje van alles en nog wat te bespreken onder het genot van een drankje. Een gezellig café is dan een must. Gelukkig zijn er in de straatjes rondom het Harmoniecomplex aan de Oude Kijk in ‘t Jatstraat wel wat van dit soort kroegen te vinden. Hier zit bijvoorbeeld de Pintelier, een knusse tent met een groot aanbod aan speciaal bieren uit Duitsland en België. Als je niet zo van speciaal bier houdt kun je natuurlijk ook gewoon voor een glaasje fris en wat bittergarnituur kiezen. Dit café zit eigenlijk altijd vol met studenten, ook omdat het slechts vijftig meter van de Universiteitsbibliotheek ligt. Als je geen fatsoenlijke plek kunt vinden in de Pintelier is ook de Keyzer een goede optie. Dit café is te vinden in hetzelfde straatje en is minstens zo gezellig!

Het Optreden:
Het belangrijkste poppodium van Groningen is toch wel de Simplon. Deze tent bevindt zich net buiten het centrum, maar voor die vijf minuten extra reistijd zal je genoeg terug krijgen. Sowieso zijn er elke vrijdag en zaterdag leuke feesten met de meest uiteenlopende artiesten en muziekstijlen. Van hiphop en dance tot rock en jazz, alle genres zijn wel eens voorbij gekomen. De sfeer is er eigenlijk altijd fantastisch en stadjers en studenten genieten er samen van de muziek
De Vera is al sinds jaar en dag een opstapje voor jong talent uit het binnen- en buitenland. In het verleden hebben er veel bands gestaan die later nog op veel grotere podia zouden gaan spelen, bijvoorbeeld U2, Nirvana en The White Stripes. Dit zijn voorbeelden uit het verleden, maar nog steeds weten ze bij dit poppodium de goede artiesten te boeken voor een optreden. Zorg dat jij de sterren van de toekomst een keer ziet spelen in de intieme sfeer van de Vera!

Het Avondje Rust:
Jazzcafé de Spieghel leent zich uitstekend voor een zwoel avondje jazzmuziek. Spreek met wat vrienden af om lekker te gaan zitten in de bovenbar, of loop de trap af naar het café en geniet van de mooie saxofoonklanken. Meer zin in jazz in haar puurste vorm? Op het poppodium zijn regelmatig live bands aan het spelen, en ook jíj mag een poging wagen op een van de Open Podium avonden.
Ook in de Poelestraat kun je een avondje chillen in een café in het hartje van het Groninger uitgaansleven. Tussen alle studentenkroegen is Het Groninger Forum net even wat anders. In eerste instantie is deze tent bekend om zijn filmhuis, maar het heeft ook een fijn café waar je op je gemak wat kunt drinken. Zeker in de zomer is het terras voor Images een echte aanrader!

Deel deze pagina