Budgetproof

Als student zul je waarschijnlijk niet bulken van het geld. Dat is niet erg want je kunt als student profiteren van de nodige kortingen. Omdat Groningen stad voor het grootste deel op studenten draait, zijn veel dingen budgetproof. Zo kan je lekker uit eten voor tien euro, koop je je meubels tweedehands en hangen overal borden met studentenkorting. De budgetexperts onder ons hebben misschien niet eens meer een bijbaan nodig! Geld besparende tips voor Groningse studenten:

Kringloopwinkels

Voor je meubels ga je naar de kringloopwinkels, bijvoorbeeld het beroemde Mamamini. Zo heb je al een bank voor tien euro en voor een beetje verlichting hoef je ook niet diep in de buidel te tasten. Drink ’s avonds een biertje minder en die lamp voor een euro is binnen! Nog een voordeel: bij aankoop van een groot meubelstuk mag je de bakfiets een uur lang gratis lenen.

Eten
Goedkoop eten hoeft niet uit een vuilnisbak. In Groningen vind je in de meeste restaurants de studentenhap. Zo is een hamburger bij Papa Joe’s maar zeven euro en bij de Eerste Kamer en Het Feest eet je ook voor een tientje. Bij de shoarmatenten van Hasret eten studenten bovendien elke dinsdag met veel korting. Geen zin om de deur uit te gaan? Bestellen is een optie, maar je kunt ook gewoon gezellig samen koken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd... en less money! Als je toch liever alleen eet, kun je het beste voor meerdere dagen plannen wat je gaat eten. Zo kun je ingrediënten die je alleen in (te) grote hoeveelheden kunt kopen in meerdere gerechten gebruiken, zodat je niet veel hoeft weg te gooien. Heb je een vriezer? Lucky you! Naast de restjes die je misschien van je ma mee krijgt, kun je zelf ook dubbele porties koken, zodat je dat wat overblijft kunt invriezen voor een andere keer. Zorg bovendien dat je altijd wat basisingrediënten in huis hebt, zoals pasta, rijst of andere lang houdbare producten. Voor bijna iedere maaltijd heb je dan tenminste een basis! Ook kan het soms flink schelen bij welke supermarkt je je boodschappen doet (mocht je die graag bij de Appie doen; je bonuskaart is je grootste vriend).

Piekuren
Tot één uur zijn fris, bier en wijn vaak maar een euro in de stad. Groningen is geen dure uitgaansstad, zeker niet als je het vergelijkt met grote steden als Amsterdam en Rotterdam. Zoek de kroegen waar het piekuur is en sla binnen die tijd een flink voorraadje drank in. Tip: de Tapperij, ‘t Golden Fust, Ome Ko en Kokomo Beach Club doen aan piekuren. 

Kappers enzo
In Groningen barst het van de studentenkappers die jouw kapsel weer in het gareel knippen voor een euro of tien. ‘Geen geld’ is dus geen excuus voor alle dooie punten. Vooral op maandag gelden studentenkortingen. Ook kun je lid worden van de Facebookpagina 'Kappers & Schoonheidsspecialiste modellen gezocht in Groningen'. Hier zoeken leerlingen van de kappers- en/of schoonheidsspecialistenopleiding modellen voor hun examens. Vaak knippen of behandelen ze je gratis, soms moet je een kleine vergoeding betalen. Je helpt én de leerling met zijn/haar examen en jezelf met een nieuwe haircut. Een win-win situatie dus!

Word lid van de ACLO
De ACLO is de overkoepelende organisatie voor alle sportverenigingen in Groningen. Voor een paar tientjes per jaar kan je er een jaar lang onbeperkt sporten. Je kunt meedoen aan algemene uren, je inschrijven voor een cursus, of zelf een baan of veld reserveren. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of het wordt aangeboden bij de ACLO (of via een van de studentensportverenigingen); Afrikaanse dans, powerkiten, BBB30, Bootycamp, iKick? Kijk voor alle mogelijkheden naar het sportaanbod van de ACLO. Een goede conditie is nog nooit zo goedkoop geweest!

Reizen

Geen recht meer op een ov-vergoeding? Of moet je reizen buiten je abonnement? Check dan de talloze facebookpagina's die beginnen met 'NS group tickets'. Samen reis je namelijk voordeliger! Je kunt kijken of er iemand anders op dezelfde dag, tijd en route reist, of je kunt zelf een oproepje plaatsen. Niet geschoten is altijd mis!

De beste vervoerstip blijft natuurlijk de forever low budget fiets. Lekker Hollands, milieubewust en goed voor je conditie. Tweedehandsfiets kopen? Check altijd even of de fiets écht tweedehands is (bijvoorbeeld aan de hand van het framenummer), of onrechtmatig geïncasseerd...

Er zijn natuurlijk nog veel meer studentenkortingen in Groningen. Je kunt er gerust naar vragen en hou vooral je ogen open voor goede deals in de stad!

Deel deze pagina