5 tips om kerst te vieren in Groningen

Author
Marc
·
Date
12 December 2022

December is begonnen, wat betekent dat de kerstdagen er ook weer aan komen! Als je kerst een keer in Groningen wil doorbrengen, heb je meer dan genoeg keuze om hier te genieten van je feestdagen. GroningenLife! heeft een aantal tips op een rijtje gezet voor je.

Winterfestijn Groningen

De afgelopen jaren is het vanwege corona niet doorgegaan, maar normaal gesproken kan er van halverwege december tot halverwege januari geschaatst worden op de Grote Markt.

Onder de naam ‘Winterfestijn Groningen’ wordt er een schaatsbaan opgebouwd op de Grote Markt in het centrum van de stad. Liefhebbers van schaatsen kunnen zich dan uitleven. Een leuk uitje om samen of alleen te gaan doen in de kerstvakantie.

Kerstmarkt Diamantpark

Op 18 december vindt er in Vinkhuizen een kerstmarkt plaats in het Diamantpark. Deze markt is een stukje buiten het centrum van Groningen, maar daardoor niet minder leuk! Hier is een kerstman aanwezig en worden lekkernijen als kniepertjes en snert verkocht. Andere geïnteresseerden die hun waren willen aanbieden kunnen met een kraampje op de markt gaan staan. Zeker een goede reden om de 18 e dus een kijkje te nemen in Vinkhuizen.

Vegan kerstmarkt

Kerstmarkten draaien niet alleen om de gezelligheid, maar ook zeker om alle lekkere dingen die je er kunt eten en drinken. Voor de vegans onder ons is er een 100% plantaardige kerstmarkt op 18 december. Deze kerstmarkt zal plaatsvinden op het EM2 terrein aan de Suikerlaan. Je kan hier bijvoorbeeld vegan glühwein halen, maar ook duurzame cadeautjes voor je familie en vrienden. Daarnaast kan je genieten van livemuziek.

Tuinland Groningen

Aan de Peizerweg vind je Tuinland Groningen. Zoals de naam al een beetje weggeeft, is het een tuincentrum. Vanaf oktober (lekker op tijd) kun je hier naast tuinproducten ook een winterwonderland vinden, dat elk jaar wordt opgezet door Tuinland. Deze kerstwereld is een van de grootsten in Nederland en kent verschillende shows met verschillende thema’s. De zes thema’s van dit jaar zijn: Pretty Pink, Frozen Lake, So this is Christmas, Bohemian Forest, La Vie en Rose en Midnight Cocktail. Klinkt als genoeg reden voor een bezoekje!

Winterwelvaart

Misschien wel het bekendste winter/kerst feest is Winterwelvaart. Hier wordt ieder jaar in een weekend in december rondom de Hoge en Lage der Aa. Er zijn onder meer workshops, optredens, exposities en je kan op een schip kijken als je dat leuk lijkt! Meer dan genoeg te doen dus. Daarnaast is de omgeving prachtig versierd tijdens Winterwelvaart, alleen dat is al de moeite waard om het te bekijken.