Wat te doen in het Plantsoen (of Stadspark)?

Author
Roos
·
Date
12 September 2022

De zon schijnt, het is twintig graden en je wil geen zwemmersjeuk of blauwalg: dan is een middag naar het park jouw perfecte spot om te chillen. Maar wat kan je daar allemaal doen naast een beetje bier drinken?

Alcoholverbod

Nou, laten we beginnen met wat je dus eigenlijk niet overal kan doen: bier drinken. Bij het klimrek en de grote vijver kan je een boete van 95 euro riskeren als je gaat kratzitten. Dit ging vanaf 1 juli 2020 in. Tijdens de coronatijd werd er nog redelijk gehandhaafd, maar dat werd wel minder. Het alcoholverbod werd ook niet in dank afgenomen door studenten en studentenorganisaties. Hoe rot is dat tegenover studenten zonder balkon of tuin? Of de politie nu nog handhaaft is niet helemaal duidelijk.

Work-out

Het studiejaar is weer begonnen: perfect om die goede voornemens uit de kast te halen. Als je gaat sporten in het plantsoen word je niet gek aangekeken, veel mensen doen het. Je kan een rondje hardlopen, traplopen, een bootcamp organiseren met je vrienden of in de winter een rondje schaatsen. Daarnaast is er ook een klein sportveldje waar je kan basketballen en staan er bij het klimrek twee baskets.

Spelletjes

Is sporten niks voor jou maar wil je toch een beetje beweging? Er zijn genoeg leuke spellen waar je ook wat stappen voor moet zetten. Een hype van tegenwoordig is Spikeball. Je staat met vier mensen rond een trampoline te huppelen om de bal naar je tegenstander te slaan, in de hoop dat hij niet terugkomt. Of denk eens aan Kubb of Möllky, spellen met houten blokken. Dit klinkt wellicht wat primitief, maar is stiekem heel leuk en populair. Als je een bal, een plastic fles halfgevuld met water en wat flesjes bier tot je beschikking hebt, kan je kiezen voor Flunkyball. Het is een drankspelletje waar je moet rennen en een bak moet trekken. Leuk voor wat later op de middag.

Discgolf

In het stadspark heb je 12 gekke mandjes met ijzeren netten. Wellicht ben je er een keer voorbij gelopen zonder door te hebben waar het voor dient. Het zijn namelijk discgolfdoelen. Discgolf lijkt op een frisbee maar is wat zwaarder. Je moet vanaf een steen in zo weinig mogelijk keer de disc in het mandje krijgen. Je kunt ze kopen voor ongeveer 12 euro op internet (als je het vaker gaat doen, is dit zeker de moeite waard). Maar je kunt ook een discgolf huren bij ‘t Groene Hart midden in stadspark voor 5 euro, hier krijg je ook een plattegrond bij en een telformulier met potlood. Pas wel op voor bosjes, honden en het water (ze zinken).

Dieren spotten

In het plantsoen heb je een aantal schildpadden, ganzen en ligt de vijver vol met meerkoetjes. In het stadspark heb je een bijzonder assortiment aan dieren. Je kan naar de verschillende geiten en kippen, en er zijn ontzettend grote stieren. Je mag de dieren niet voeren. Heb je zelf een hondje? Neem die dan mee naar de hondenspeelplaats vol leuke attributen.

Er is genoeg te doen in het park dus. Elke dag op het terras zitten is als student tijdens de inflatie onmogelijk, dus dit alternatief is misschien wel noodzakelijk. Neem een kleedje, box en wat drankjes mee en ga lekker genieten van de nazomer!