Algemene bijbaan

Hoeft jouw baantje niet per sé studiegerelateerd te zijn, dan vind je hieronder enkele tips.

witte-waas-2018-24

Jongerenvoorlichter bij TeamAlert

Werken op de leukste festivals én meehelpen aan 0 verkeersslachtoffers onder jongeren? Bij TeamAlert kan het! Bepaal zelf wanneer je wilt werken, ontwikkel je skills (zoals spreken in het openbaar en overtuigingskracht) en krijg natuurlijk goed betaald! Samen met je collega’s maak je jongeren in de provincie Groningen op een originele en positieve manier bewust van verkeersveiligheid. Aan het einde van de dag kijk je met trots terug. Jullie hebben ten slotte een steentje bijgedragen aan onze maatschappelijke missie: 0 verkeersslachtoffers onder jongeren.

Geïnteresseerd? Ga snel naar de website van TeamAlert en solliciteer!

Via Facebookgroepen

Veel bijbaantjes worden via Facebookgroepen aangeboden, denk bijvoorbeeld aan: ‘Vacatures Studenten Groningen’ en ‘Vacaturebank van het Noorden’. Als je zo’n pagina liket komen de advertenties gewoon op je tijdlijn te staan.

In de winkelstraat

Je kunt natuurlijk ook gewoon door de winkelstraat lopen en een winkel binnengaan om te vragen of ze vacatures hebben. Er zijn veel winkels die een oproepje bij de ingang hebben staan met ‘medewerkers gezocht’. Soms zijn winkels net van plan een vacature te plaatsen dus je kan zomaar de eerste zijn en dus een betere kans hebben!  

Ook is er in de horeca vaak wel werk te vinden. Loop even naar binnen bij jouw favoriete bar, restaurant of club en wie weet hebben zij nog een functie voor jou openstaan.

Via een uitzendbedrijf

Een andere optie is om via een uitzendbedrijf aan de slag te gaan. Er zijn uitzendbedrijven die vooral gericht zijn op studenten, maar er zijn ook reguliere uitzendbedrijven, Randstad is hier een voorbeeld van. 

Daarnaast is er het uitzendbureau Young Capital. Deze richt zich vooral op studenten en starters op de arbeidsmarkt. Een pluspunt aan dit bureau, is dat ze kijken naar waar jouw talenten liggen. 

Bij MF Horeca kun je je aanmelden als horecamedewerker. Ervaring is handig, maar zeker niet vereist. Als je bij MF staat ingeschreven kun je gebeld worden voor allerlei klussen. Zo kun je ingezet worden om biertjes te tappen bij een concert of om met een schaal met hapjes rond te lopen op een evenement. 

Studentenwerk is een algemeen platform voor studentenwerk, je kunt hier dus allerlei baantjes vinden. Je kunt op de website een profiel aanmaken en een CV samenstellen waarbij je kenbaar maakt wat je niveau is en wat voor werk je wilt doen. Daarnaast geeft Studentenwerk je ook nog eens handige tips die goed van pas kunnen komen bij sollicitaties.

Er zijn natuurlijk ook andere opties om een baantje te vinden bijvoorbeeld via de website Indeed of via via.

Deel deze pagina