Zullen we een terrasje pakken? In de zon?

Author
Roos
·
Date
12 May 2022

Het is lente in Groningen. Tijd voor een zomers weizen biertje van de tap, een fruitige cocktail of een wit wijntje. En dat willen we natuurlijk allemaal in de stralende zon. Die luxe heb je in Groningen helaas niet overal. De binnenstad staat vol met torenhoge gebouwen die voor schaduw zorgen. Daarnaast klappen veel eetcafeetjes de parasol uit. Ik ga je vertellen waar jij deze lente kan terrassen in het zonnetje (binnen de grachten). 

Middag

In de middag zit je goed aan het Zuiderdiep. Er staan rijen vol terras aan de noordkant. Je kunt gaan zitten bij Wadapartja, waar ze trouwens in de zomer ook nog wel eens opblaasbadjes opzetten voor frisse voetjes. Ook kan je gaan voor een taartproeverij bij Toet, of een biertje gaan drinken aan de oostkant met ruime keuze uit verschillende eetcafeetjes. Zit je in de UB te studeren? Dan kan je je vrijmibo vieren bij de Uurwerker, of iets later in de middag bij de Pintelier. Het laatste café heeft veel keus als het op speciaalbiertjes aankomt. Voor een cocktail gemaakt door robots kan je naar het terras van Mofongo in de middag, wat ook op steenworp afstand is van de UB en het Academiegebouw. Parasol Loos genieten? Dat kan aan het Schuitendiep bij Flinders Café, het Zwarte Schaap en TOTT. De hele middag zon gegarandeerd. Dat geldt ook voor het Waagplein. De Grote Markt heeft een ruim aanbod aan terras mét parasols voornamelijk, dus als de UV-straling de 5 nadert, kan je wellicht beter daar even gaan zitten schaduw pakken. Dat kan ook bij de Sigaar, daar hebben ze veel bomen.

De hele dag

Dit zijn natuurlijk de geluksvogels van Groningen. Je hoeft niet op je klokje te kijken, er is gewoon altijd zon. Althans, als die schijnt in Nederland. Maar laten we daar even vanuit gaan. De nieuwe chique tent op de Grote Markt heet Willem Albert, en een zonnebril is daar gewenst. Wil je lekker bij het water zitten? Ga dan voor het Harbour Café aan de Oosterhaven of Het Pomphuis aan de A. Voor lokaal lekkers kun je gaan zitten voor de deur bij Pernikkel. Er is altijd wel wat gaande bij het drukke kruispunt bij Westerhaven. Dus entertainment zit erbij inbegrepen. Bij de DOT zijn op dit moment wat werkzaamheden, wel hebben ze er lekker divers eten én zon én strand. Gratis duik bij je smashed avocado toast. Al vanaf vroeg in de ochtend kan je bijkleuren op de Nieuwe Markt. Een lekker ontbijtje met vitamine D? Dan zit je gebakken bij een van de eetgelegenheden van Forum Groningen: STACH. Ze hebben een terras met en zonder parasols. Ook kan je plaatsnemen bij het Feithhuis. Als laatste kan je natuurlijk het dichterbij zoeken waar Swiftie al zo vaak naar verwijst: naar een dakterras. Ga eens naar de bovenste verdieping van Forum Groningen, Cappuvino of eet een pasta bij Vapiano.  

Pin me er niet op vast, het seizoen verandert snel en niet elke dag is hetzelfde. Ook wisten niet alle medewerkers van de cafés precies wanneer de zon verschijnt op hun terras. Geniet van de lente: het seizoen om nieuwe dingen uit te proberen! Ga eens naar een café waar je nog niet eerder was, en bestel dat lentebockje!