Film

Naar de film gaan is voor veel studenten een favoriete avondvuller. Groningen heeft twee grote bioscopen en twee filmhuizen. Bovendien zijn er andere cultuurinstellingen, zoals Vera, die filmavonden organiseren. En een extra bonus: bij vrijwel alle bioscopen krijg je studentenkorting op je kaartje!

krists-luhaers-AtPWnYNDJnM-unsplash

Pathé

Zoals veel andere grote steden heeft Groningen een grote Pathé in het centrum. Waarschijnlijk de populairste bioscoop in Groningen. Vooral de ‘Sneak Night’ trekt veel studenten. Tijdens de Pathé Sneak Night kun je goedkoop naar de bios zonder te weten welke film je te zien krijgt.

Kinepolis Groningen

Op zo’n tien minuten fietsen van het centrum, in het Noordlease Stadion (voorheen de Euroborg, thuishaven van FC Groningen), vind je één van de allergrootste bioscopen van Nederland. Met 1.758 stoelen heb je altijd een plek en er is ook nog eens veel beenruimte.

Groninger Forum

Aan de Nieuwe Markt zit het fantastische Groninger Forum. Het Forum wordt ook wel de woonkamer van Groningen genoemd en met de bijbehorende bioscoop kun je veel goede alternatieve films zien. 

RKZ-bios

Minder bekend, maar absoluut niet minder leuk is de RKZ-bios. Een paar minuten fietsen van het centrum, in een voormalig ziekenhuis (in de jaren ’70 gekraakt, nu een broedplaats voor kunstenaars en artiesten) wordt een kleine bioscoop gerund door vrijwilligers die daar ook wonen. Groot voordeel; een kaartje kost maar 7 euro (en met studentenkaart of Stadjerspas slechts 5 euro)!

Deel deze pagina