Wonen

Dat Groningen de leukste studentenstad van Nederland is, dat weten we allemaal. Maar om er vanuit je vertrouwde ‘thuisthuis’ (het ouderlijk huis) ook daadwerkelijk te gaan wonen, kan natuurlijk een grote stap zijn. Toch is het gemiddelde aantal studenten dat in de stad Groningen woont op dit moment ongeveer 40.000 en maken elk jaar nieuwe studenten de keuze om op kamers te gaan.

Waarom op kamers gaan?

En gelijk hebben ze, er zijn namelijk genoeg voordelen van het wonen op kamers op te noemen:

  • Wonen tussen je studerende vrienden;
  • Geen heen- en weer gereis meer tussen Groningen en het ouderlijk huis (dus meer tijd voor andere dingen);
  • Geen borrels van je studievereniging missen omdat je de laatste trein moet halen;
  • Je mag zelf bepalen wat je eet, wat je kijkt op televisie én hoe laat je gaat slapen;
  • Er zijn veel studenten-/sportverenigingen dichtbij huis;
  • Je leert snel nieuwe mensen kennen, bijvoorbeeld je huisgenoten;
  • De UB (universiteitsbibliotheek) zit om de hoek (studiemotivatie!). 

Ook al zal je misschien niet direct de perfecte kamer vinden (veel studenten verhuizen een aantal keer tijdens hun studententijd), hij is wel helemaal van jou. Maar, eerst is er werk aan de winkel. Want hoe vind je nu een kamer in Groningen? En wat is de leukste wijk om te wonen? Bekijk de pagina’s onder Wonen om hierachter te komen!

Er zijn natuurlijk ook redenen om thuisthuis te willen blijven wonen. Het is in deze tijd bijvoorbeeld lastig om aan een kamer te komen, financieel gezien kan het handiger zijn om een jaartje langer bij je ouders te blijven wonen, misschien vind je jezelf nog te jong of ga je je familie en vrienden thuisthuis te veel missen. Hoe dan ook is het goed om hier goed over na te denken en voor jezelf alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten en af te wegen wat jij belangrijk vindt. 

Neem ook nog even een kijkje op deze pagina van At Home in Groningen voor antwoorden op de meest gestelde vragen van aankomende studenten over wonen in Groningen.