Poppodia

Groningen staat sterk als het gaat om muziek. Naast alle jaarlijkse festivals en andere muziekevenementen heeft Groningen verschillende grote poppodia waar je bijna dagelijks concerten kunt bijwonen. 

simplon skipndie

Vera

Hoewel in Nederland niet altijd even bekend, heeft Vera internationaal een grote reputatie als underground tempel. Talloze bands roemen de club om haar ongedwongen sfeer, gastvrijheid, programmering en historie. En, niet onbelangrijk, de posters en affiches van Vera zijn vaak echte collector’s items.

In veel kringen doe je pas mee als je ooit in de Grote Zaal aan de Oosterstraat hebt gespeeld, net als Nirvana, Sonic Youth, U2 en The White Stripes ooit deden toen niemand nog van ze had gehoord. Het schijnt dat wanneer The White Stripes in Nederland zijn, ze hun hoeden kopen in de hoedenzaak tegenover Vera.

SPOT Groningen

SPOT Groningen is de organisatie achter De Oosterpoort en de Stadsschouwburg. Je kan er toneel, cabaret maar ook dans en muziek bewonderen. Top artiesten treden op bij De Oosterpoort en de Stadsschouwburg.

Simplon

Poppodium Simplon biedt een veelzijdig programma aan op het gebied van popmuziek, cultuur en lifestyle voor jongeren uit de stad Groningen en omstreken. Je vindt Simplon in een oude regenjassenfabriek in het centrum van Groningen. 

Deel deze pagina