Restaurants

In Groningen barst het van de restaurants en om de week springt er ergens in de stad wel een nieuw concept uit de grond. Deze pagina is helaas veel te klein om alle leuke restaurants in kaart te brengen. De populairste en meest bijzondere plekken staan hier op een rijtje.

grote markt 2 (2)

De Pastafabriek

Stoeldraaierstraat 25
Bij de Pastafabriek staan vaak lange rijen, doordat dit restaurant erg populair is bij studenten. In dit restaurant zonder bediening kan je goedkoop genieten van verse pasta, pizza en andere Italiaanse heerlijkheden. Voor minder dan 10 euro kan je al genieten van een pasta, drinken en een heerlijk toetje.

Imono

Gelkingestraat 18
In Groningen vind je allerlei soorten keukens en de populaire Japanse keuken kan daar natuurlijk niet in ontbreken. Imono is een Japans all you can eat restaurant met hoge kwaliteit. Je kunt hier uiteraard genieten van alle soorten sushi, maar ook van vele andere gerechten uit de Japanse keuken.

Werkman

Grote Markt 41
Werkman is er voor iedereen, op de mooiste locatie van Groningen namelijk aan de Grote Markt. Je kan hier lunchen, dineren, dansen en werken zoals ze zelf zeggen.

The Blokes

Poelestraat 33
Blokes, een urban, hippe, Groningse hotspot! Naast hun kwaliteitsproducten bieden ze een uniek concept: een open, informele en gezellige sfeer, een plek waar je ’s avonds kunt eten, cocktails, wijn en een groot assortiment aan speciaal biertjes kunt drinken, spelletjes kunt spelen en livemuziek kunt luisteren. En dit allemaal onder één dak!

News Café

Waagplein 5
Bij het News Cafe kan je op elk moment van de dag terecht voor een kopje koffie, een lekkere lunch of een heerlijk drankje. De sfeer van het Grand Café is ontspannen. Of je nou wilt borrelen met vrienden of rustig wilt studeren, het Grand Café is de plek voor jou.

Magoya

Stoeldraaiersstraat 56
Bij Magoya kan je in de lunch of tijdens het diner terecht voor Aziatische comfort food. Het menu bestaat uit noedel- en rijstgerechten, sushi, ramen en pokebowls. Hun interieur is modern en sfeervol ingericht in combinatie met veel hout. De grote eyecatchers zijn de grote kersen bomen met roze kersenbloesem. Echt de moeite waard om een keertje een kijkje te nemen dus!

De Beren

Brugstraat 13
Bij De Beren kun je de hele dag door volop genieten. Schuif bij ze aan voor een smakelijk ontbijt, een goede bak koffie, een gezellig diner, een sfeervolle borrel of laat de allerbeste gerechten gewoon thuisbezorgen. 's Zomers beschikken ze over een mooie binnentuin, in de winter wordt deze omgetoverd tot een verwarmde serre. Je kan dus het hele jaar door buiten genieten.

Deel deze pagina