Terrassen

Ontdek de terrascultuur van Groningen op sfeervolle locaties zoals de Grote Markt, het Gedempte Zuiderdiep, het Poeleplein en het Uurwerkersplein. Geniet van heerlijke drankjes en gerechten terwijl je ontspant op deze pittoreske terrassen, met prachtig uitzicht op historische grachtenpanden en levendige pleinen.

dot

Grote Markt

In de schaduw van de Martinitoren vind je de Grote Markt met al haar terrassen. Aan de zuidzijde staat het terras van De Drie Gezusters, het grootste terras van Groningen. Maar ook bij Hooghoudt en De Kostery kan je lekker buiten zitten.

Gedempte Zuiderdiep

Aan de oostkant van deze lange straat in het centrum vind je een lange rij gezellige terrassen met onder andere de Oude Wacht . Maar eigenlijk zijn over het hele Zuiderdiep veel terassen te vinden. Ga bijvoorbeeld eens een potje ‘pikken’ bij Chaplin’s Pub!

Poeleplein

Op het Poeleplein staan de terassen van alle kroegen zij aan zij. Op dit intieme plein kun je op het terras van  de Negende CirkelDe Brouwerij en Time Out genieten van een biertje of wijntje in de zon.

Uurwerkersplein

Tussen alle gebouwen van de universiteit is een klein pleintje met een gezellig terras. Ga bij de Pintelier zitten voor één van de vele speciaalbiertjes, of aan overkant bij de Uurwerker voor de lekkerste nacho’s en lunchgerechten.

Zondag

Vlakbij de vijver in het Noorderplant­soen staat Zondag. Heerlijk om op een mooie dag te zitten na een kleine wandeling. Al kun je ook heel goed op één van de vele grasveldjes gaan liggen.

DOT

Naast het stadsstrand, rondom de witte bol, staat het terras van DOT. Deze plek heeft een beetje een beachclub uitstraling en is perfect om na het zwemmen even te ontspannen.

Café de Sigaar

Dit terras zit misschien wel op één van de mooiste locaties. Je kunt hier de hele dag kijken naar de voorbijvarende bootjes en ‘s avonds worden de oude grachtenpanden prachtig verlicht door de ondergaande zon.

Deel deze pagina