Werken

Het is een overweging waar veel studenten mee te maken krijgen: wel of geen bijbaantje zoeken. Natuurlijk is het heerlijk om na het college je benen op tafel te gooien en de rest van de dag lekker niks meer te doen, maar een bijbaantje is misschien wel nuttiger dan je denkt. Niet alleen het extra geld is fijn, je doet ook werkervaring op en verbreedt je netwerk!

De bijbanen sector in Groningen is breed en bruisend. Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in een niet al te dure, maar talentvolle student. Je hebt in Groningen dan ook verschillende uitzendbureaus die voorzien in studentenwerk. Maar je kan natuurlijk ook zelf een vacature opzoeken bij een leuke winkel of restaurant of er eens naar binnen lopen om te vragen of ze nog mensen zoeken.

Zoals bekend is, komen studenten niet om in het geld, dus wat zijn nu precies je inkomsten? Studiefinanciering bestaat uit verschillende onderdelen, zoals basisbeurs (alleen voor mbo), aanvullende beurs, lening en studenten reisproduct. Het is niet altijd een gift, soms moet je het terugbetalen. Zorg er dus voor dat je dit goed uitzoekt! Hoe je studiefinanciering regelt lees je op de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Deze bedragen dekken vaak niet alle kosten die je als student maakt. Sommige studenten hebben het geluk dat hun ouders kunnen bijspringen als ze het financieel wat moeilijker hebben.

Als je maandelijks geld tekort komt of je wilt niet lenen bij DUO, dan is een bijbaantje dus een uitkomst. Op deze pagina kun je alle informatie vinden die met geld en werken als student in Groningen te maken hebben. Doe er je voordeel mee en kom als goed voorbereide student naar Groningen!

De regering gaat de basisbeurs voor hbo en universiteit weer invoeren. Lees daarover meer op deze website.

Deel deze pagina