Sporten

Als Groningse student hoef je nooit stil te zitten – er is namelijk altijd wel wat te beleven! Als je je bij een studentenvereniging aanmeldt kom je al snel in aanraking met verschillende mensen en activiteiten, je maakt kennis met je studiegenoten, maar heel veel studenten kiezen daarnaast ook nog voor een sportvereniging. En dat sporten wordt je als student in Groningen nou juist heel gemakkelijk gemaakt.

Er is geen sport die niet te beoefenen is tegen een schappelijk tarief. Dat schappelijke tarief wordt mogelijk gemaakt door de ACLO, het overkoepelende orgaan van studentensport in Groningen. De ACLO overkoepelt vrijwel alle studentensportverenigingen in Groningen en bovendien kun je gebruik maken van de faciliteiten die de ACLO biedt. 

Sporten als student is een sociale aangelegenheid. Zo hebben veel roeiers een vaste ploeg avond. Bij hockeyverenigingen zijn ook vaak sociale activiteiten, bijvoorbeeld een hockey gala. Of je nu gewoon wilt voetballen of eens wilt proberen te wakeboarden, voor bijna elke sport is er een studentensportvereniging. In totaal kun je meer dan zeventig sporten beoefenen!

Weet je nog niet wat je wilt? Er zijn genoeg vrije uren en cursussen om aan deel te nemen. Keuze genoeg dus. En in verhouding met normale sportverenigingen en fitnessstudio’s kost het bijna niets. Voor weinig geld ben je dus al lid, net als 18.000 andere studenten in Groningen!

Deel deze pagina