Studiebegeleiding

Het studentenleven is een hele bijzondere periode in je leven: je gaat een nieuwe fase in, je krijgt meer verantwoordelijkheid en ontmoet allemaal nieuwe mensen. Naast alle leuke dingen, kan je natuurlijk ook soms voor uitdagingen komen te staan. Bijvoorbeeld studievertraging vanwege het hebben van een functiebeperking of (chronische) ziekte, het hebben van een mantelzorg taak of je studie willen combineren met topsport, ondernemerschap of ouderschap. Zowel de RUG als de Hanze bieden jou ondersteuning hierbij! Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk, het liefst al voor je studie als je vragen hebt, contact opneemt, zodat je er op tijd bij bent en je de juiste ondersteuning kan krijgen. 

Hanze Student Support
Bij de Hanzehogeschool kun je gebruik maken van Hanze Student Support. Hier kun je terecht voor ondersteuning bij onder andere studievaardigheden, studievertraging, psychische klachten, studeren met een beperking, financiële zaken en wet- en regelgeving. Ook kun je gebruik maken van e-health of kun je praten met een studentendecaan of studentenpsycholoog. Wil je weten wat Hanze Student Support allemaal voor jou kan betekenen? De button hieronder leidt naar een handige pagina van de Hanze voor als je behoefte hebt aan meer informatie.

Studenten Service Centrum (SSC)
Bij de RUG kun je gebruik maken van het Studenten Service Centrum (SSC). Ook hier kun je terecht voor ondersteuning bij onder andere studievaardigheden, studievertraging, psychische klachten, studeren met een beperking, financiële zaken en wet- en regelgeving. Ook kun je bij het SSC terecht voor e-health, een afspraak bij een studentendecaan of studentenpsycholoog. Benieuwd naar het Studenten Service Centrum? De button hieronder leidt naar een handige pagina van de RUG voor als je een ondersteuningsvraag hebt.

Deel deze pagina