ACLO

De ACLO is het overkoepelende orgaan voor de sportende student in Groningen. Dat betekent dat vrijwel alle sportverenigingen voor studenten zijn aangesloten bij deze organisatie en dat je als student gebruik kunt maken van de faciliteiten die de ACLO biedt. Je moet daarvoor wel lid worden bij de ACLO, dat kost veel minder dan de reguliere sportschool en daarnaast zijn ontzettend veel studenten lid bij de ACLO dus kun je gezellig samen sporten met medestudenten.

Cursussen

Acht keer per jaar is er de mogelijkheid je in te schrijven voor een cursus. Je hebt keuze uit veel verschillende sporten, van paardrijden tot hockey, grote kans dus dat er wel iets bij zit dat je leuk vindt. Zo kun je kijken of een sport echt wat voor je is en of je je bij die sportvereniging zou willen aanmelden.

Open uren

Je kunt er ook voor kiezen je niet in te schrijven voor een cursus en op open uren te gaan sporten. Handig voor de drukke student die gewoon wil sporten wanneer het hem of haar uitkomt. Als ACLO-lid kan je bijvoorbeeld drie keer per dag vrij zwemmen, zijn er gratis spinningtrainingen, looptrainingen en kun je meedoen met bodyfit of circuit. En met vrienden mag je zelfs gratis een squash- of tennisbaan, zaaltje of klimmuur reserveren. Dan hoef je bijvoorbeeld alleen maar even een racket en balletje erbij te huren voor een klein prijsje.

Daarnaast heeft de ACLO een grote fitnessruimte waar je tegen een klein bedrag boven op je ACLO sportpas het hele jaar zoveel kunt fitnessen als je wilt. Een schijntje, vergeleken met gewone gyms!

Verzorging

Tot slot zorgt de ACLO goed voor haar studenten. Sport is natuurlijk een fijn middel om de bekende studentenbierbuik weg te werken en om even iets anders te doen dan studeren. Maar de ACLO heeft ook ervaren fysiotherapeuten in huis die je kunnen helpen met blessures of problemen met het sporten. Nu heb je écht geen excuus meer om op de bank te blijven hangen! 

Ligging

De ACLO bevindt zich op het Zernikecomplex in het noorden van Groningen. Op dit complex zitten ook een aantal gebouwen van de Hanzehogeschool en de RUG. De kans is dan ook groot dat je er als student wel eens college zult hebben. Naast de ACLO locaties op Zernike is er ook ACLO Station die, zoals de naam al aanduidt, in de buurt van het station zit.

Deel deze pagina