Cafés

In Groningen barst het van de cafés en om de week springt er ergens in de stad wel een nieuw concept uit de grond. Deze pagina is helaas veel te klein om alle leuke restaurants in kaart te brengen. De populairste en meest bijzondere plekken staan hier op een rijtje.

mofongo cocktailbar 4 (2)

Belgisch Café de Pintelier

Kleine Kromme Elleboog 9
Het op één na beste café van Nederland De Pintelier. Dat zou genoeg reden moeten zijn om er even langs te wippen voor één van de meer dan 100 speciaalbiertjes. Het personeel kan je ook alles vertellen over jouw favoriete biertje, zodat je een weloverwogen keuze kan maken in dit speciaalbier Walhalla.

Borrelcafé Oblomov

Poelestraat 11
Laat de Russische naam je niet bedotten, de specialiteit hier is niet wodka. Ook bij Borrelcafé Oblomov kan je genieten van een wisselende selectie speciaalbieren. Bovendien wordt er met regelmaat een pubquiz georganiseerd voor quizliefhebbers. In tegenstelling tot andere speciaalbiercafés zit Oblomov midden in het uitgaansgebied van Groningen.

De Koffer

Nieuwe Blekerstraat 1
Iets verder buiten het centrum vind je De Koffer. De naam zegt het eigenlijk al: de kroeg is niet zo groot. Aan één van de tafeltjes kun je echter heel gezellig zitten. Ook hier heb je keus uit een uitgebreid aantal speciaalbieren. De Koffer heeft een kleine schare stamgasten, maar is ook zeer populair bij internationale studenten.

Het Concerthuis

Poelestraat 30
Ook op het Poeleplein gelegen vind je een wat hipper café Het Concerthuis. Naast een gezellige huiskamersfeer biedt dit café ook heerlijk (vegan) eten en kan je hier op zondag terecht voor een brakke brunch. Als je van spelletjes houdt kun je deze hier ook uit de kast trekken. Voor een borrel heb je hier keus uit diverse soorten gin-tonic.

Café de Toeter

Turfsingel 6

Aan de noordelijke gracht kun je neerstrijken bij De Toeter. Geliefd bij menig student voor de speciaalbier. Ook kun je woensdag en zondag deelnemen aan een pubquiz die als één van de moeilijkste van Groningen wordt gezien. Een eerste plaats is dan ook alleen voorbehouden aan echte triviakampioenen.

Mr. Mofongo

Oude Boteringestraat 26
Een robot die je drankjes maakt? Bij Mr. Mofongo kan het! Op de begane grond kun je zowel lunchen als dineren in een gezellig restaurant. Op de verdiepingen erboven vind je een whiskey- en cocktailbar waar je drankjes door een heuse robotarm worden bereid. Helemaal bovenin kan je terecht in de Rooftop Winebar.

Mr. Smith's Loft

Poelestraat 53
Mr. Smith’s Loft is de ideale plek om een avond lang helemaal te ontspannen. Er zijn knusse en gezellig hoekjes, een keuken waar je aan kan eten, grote ramen waar je uit kan kijken op de grachten van Groningen en relaxte loungeseats. Door het fonkelnieuwe, intieme interieur vol planten en zachte kleuren waan je je in exotische oorden, en de schommelstoelen voor de ramen en het daybed met geweldig uitzicht zorgen dat je nooit meer naar huis wil gaan.

Deel deze pagina