Over ons

GroningenLife is een platform voor aankomende studenten in Groningen. Wij zijn een groep enthousiaste studenten die jou alles kunnen vertellen over het studentenleven in Groningen. Op onze website kun je informatie vinden over studeren, hotspots, cultuur, verenigingen, wonen, sporten en werken.

over-groningenlife

Met studenten vanuit alle hoeken van het Groningse studentenleven hebben wij informatie voor iedereen, of je nu lid wilt worden bij een studentenvereniging, op zoek bent naar extra uitdaging tijdens je studie of een bijbaantje wilt vinden. GroningenLife is een campagne van het Akkoord van Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Aan het hoofd van campagne staat het Kernteam dat bestaat uit drie studenten die de campagne in goede banen leiden.

Vera van der Meer: Projectcoördinator Rijksuniversiteit Groningen en verantwoordelijk voor redactie.

Rafaël van Leeuwen: Projectcoördinator Hanzehogeschool en verantwoordelijk voor financiën. 

Marije Pronk: Vormgever en webbeheerder. 

Naast de informatie over verschillende belangrijke onderwerpen voor studenten delen wij ook artikelen, video’s en tiktoks die een kijkje geven in het leven van studenten. Onze content wordt gemaakt door de redactie: studenten met talent voor het schrijven van artikelen en/of het creëren van video’s. De redactie bestaat uit 8 schrijvers, 3 videomakers en 5 tiktokkers die zowel Nederlandse als Engelse content maken.

Verder heeft GroningenLife ook een promotieteam dat aankomende studenten voorlicht op open dagen en stadswandelingen geeft door het centrum van het mooie Groningen. 

We hebben regelmatig vacatures open staan voor de redactie en het promotieteam, dus neem vooral een kijkje op onze vacaturepagina.

Middel-2

Deel deze pagina