Kamer inrichten

Yes, je hebt je kamer gevonden! Maar hij is nog helemaal kaal, leeg en sfeerloos. Hoog tijd om er een paleisje van te maken waar je je straks helemaal thuis voelt. Je kunt zelf bepalen hoe je hem inricht, maar hoe pak je dat nou aan?

Tweedehands is het codewoord

Door je studentenbudget moet je creatief denken. Meubels zijn allereerst essentieel om een kamer bewoonbaar te maken. Je kunt natuurlijk wat attributen van je kamer bij je ouders mee verhuizen naar Groningen, maar wat ‘nieuws’ is ook altijd chill. En dat ‘nieuwe’ kan ook gewoon tweedehands zijn. Niks mis mee en ook nog eens stuk goedkoper. Hieronder staan een paar plekken waar je leuke tweedehandspullen kan aanschaffen. 

 1. Mamamini:

De Groningse kringloopwinkel Mamamini is een paradijs voor studenten die weinig pieken hebben en hun kamer in moeten richten. Nog een eettafel nodig om gezellig met je vrienden aan te dineren? Een tientje. Een paar leuke stoelen erbij? Twee euro per stuk. Check wel even of alles nog in redelijke staat is, maar dat zit meestal wel goed. Je kunt er ook een bakfiets huren om je nieuwe aankopen te verschepen, super handig!

Niks gevonden bij Mamamini? Groningen heeft nog veel meer kringloopwinkels, waaronder:

2. Facebook:

Op social media kun je tegenwoordig alles vinden, zo ook je meubels en accessoires. Werkelijk alles komt voorbij, van bedden, kasten, keukengerei en zelfs fietsen. Ook kun je een oproepje plaatsen wat je nodig hebt en je hebt binnen no-time reacties, ideaal. De volgende pagina is het checken waard:- Marktplaats van het Noorden

3. Marktplaats:

Het oude vertrouwde Marktplaats werkt natuurlijk ook altijd nog prima om tweedehands spullen op de kop te tikken. Misschien zijn je ouders zelfs wel zo lief om die prachtige kast voor je op te halen en naar je nieuwe crib te brengen.

4. Rommelmarkten/Vlooienmarkt/Braderie: 

Wie weet wat je hier tegenkomt! Wat voor een ander troep is, kan voor jou misschien nog prima werken. Als je 's ochtends gaat, heb je de meeste kans op een goeie vangst; van meubels tot decoratie, je kunt van alles vinden op zo'n rommelmarkt! Eén van de grootste markten van het jaar is die op Koningsdag, maar gedurende het hele jaar worden overal en nergens zulke markten georganiseerd. Even googlen, grote tas of karretje mee en gaan maar!

5. Vrienden/familie:

Laat zoveel mogelijk mensen weten dat je op kamers gaat. Misschien hebben je ouders nog een kastje op zolder staan dat ze niet meer gebruiken of gaat één van je vrienden verhuizen en verkoopt z'n complete studentenkamer.

6. Inrichting

Bij een nieuwe kamer hoort een nieuwe inrichting! Je kunt natuurlijk naar winkels gaan als Xenos, maar ook de Action verkoopt veel decoratie met een leuk prijskaartje! Hier vind je vaak leuke spullen om je kamer op te leuken. Is decoratie en het indelen van een kamer niet voor jou weggelegd? Dan ben je bij Pinterest aan het juiste adres, hier kun je namelijk veel inspiratie opdoen voor je kamer. Ook op deze sites vindt je leuke gadgets en tips voor het inrichten van je nieuwe kamer:

Help!

Stiekem is het best een beetje lastig om alles alleen voor elkaar te krijgen. Misschien willen je ouders je wel een handje helpen met verhuizen. Of anders trommel je lekker een paar vrienden op; drankjes, hapjes, muziekje en binnen no-time is je verhuisdag geëindigd in een heuse housewarming! In het oosten van de stad zit uiteraard ook de Zweedse meubelketen Ikea. Een bezoekje kan je altijd mooi combineren met een goedkoop ontbijt of een lekkere hotdog. Daarnaast zijn er ook een aantal meubelboulevards waar je wat leuke spulletjes kan kopen. Genoeg keuze dus!

Deel deze pagina