Career Services

Carrière maken, hoe doe je dat nou eigenlijk? Als student lijkt het hebben van een ‘echte’ baan misschien nog ver weg. Toch kun je tijdens jouw studententijd al beginnen met het voorbereiden op een toekomstige carrière. Career Services van de RUG helpt bij dit proces. Hieronder zijn de specifieke onderwerpen te vinden waarmee Career Services jou kan helpen.

Studieloopbaan

Twijfel je tijdens je studie of je wel de juiste keuze hebt gemaakt? Tijdens een workshop ga je met medestudenten met deze vraag aan de slag. Na de workshop weet je welke vervolgstappen je gaat ondernemen. Wanneer je je studie bijna hebt afgerond, sta je weer voor een grote keuze. Waar ga ik mij in specialiseren? Ook hier zijn workshops voor georganiseerd.

Persoonlijke ontwikkeling

Wil je ontdekken wat jouw kwaliteiten zijn en meer inzicht in jezelf krijgen? Dan is het een goede optie om een workshop in deze richting te kiezen. Via deze link worden er alvast tips gegeven om meer zelfinzicht te krijgen. Een onderwerp dat hiermee samenhangt is ‘personal branding’. Wat maakt jou uniek? Ook hierover zijn tips te vinden door op de bovenstaande link te klikken.

Solliciteren & CV

Tijdens deze workshops krijg je tips over het voeren van een sollicitatiegesprek en het opstellen van een CV. Daarnaast zijn er ook workshops over het gebruik van LinkedIn (via deze link kun je GroningenLife volgen op LinkedIn). LinkedIn is een platform waarbij je kunt netwerken, maar er zijn ook workshops over het netwerken in ‘real life’. Hoe je dit aanpakt kun je leren in de workshop ‘succesvol netwerken’.

Wat biedt Career Services nog meer aan?

Naast het geven van carrière-advies heeft Career Services een vacaturebank. Deze is op de student portal te vinden onder de knop ‘Career’. Hier staan regelmatig vacatures op als student-assistent. Wanneer je werkt als student-assistent doe je alvast relevante werkervaring op.

Deel deze pagina