Studeren

Naast het bruisende culturele leven staat Groningen nationaal en internationaal bekend om zijn hoogwaardige onderwijsinstellingen. Het is de thuisbasis van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), met meer dan 36.000 studenten, en de Hanzehogeschool Groningen (Hanzehogeschool Groningen), met ongeveer 30.000 studenten.

Deel deze pagina

Het Nederlandse onderwijssysteem werkt een beetje anders dan in andere landen, omdat er onderscheid wordt gemaakt tussen hogescholen (bijvoorbeeld de Hanzehogeschool) en onderzoeksuniversiteiten (bijvoorbeeld de RUG). Het verschil zit vooral in de aard van het programma; terwijl de Hanzehogeschool je voorbereidt op een specifiek werkveld en ook praktische vaardigheden traint, draait het curriculum van de RUG om kritisch denken en overdraagbare vaardigheden. In de paragrafen hieronder helpen we je bij het kiezen van de opleiding die het beste bij jouw talenten past.

Hanzehogeschool Groningen of RUG, het gaat erom de opleiding van je dromen te vinden. En er zit ongetwijfeld iets bij wat perfect bij je past in Groningen, want er worden in totaal meer dan 150 opleidingen aangeboden. De Hanzehogeschool Groningen biedt op dit moment 87 bacheloropleidingen aan, variërend van Muziek tot Accountancy. De Hanzehogeschool Groningen heeft ook 26 masteropleidingen. Academie Minerva Art, Prins Claus Convervatorium en Dansacademie Lucia Marthas maken ook deel uit van de Hanzehogeschool Groningen. De RUG is een van de oudste universiteiten van Nederland (1614) en biedt in elke faculteit Engelstalige bacheloropleidingen aan. De RUG heeft meer dan 120 MA-programma's, waaronder 6 prestigieuze Erasmus Mundus-opleidingen.

De universiteiten laten je natuurlijk niet alleen kennismaken met hun intellectuele bronnen, maar ook met alles wat Groningen te bieden heeft. Je kunt je studie in Groningen beginnen met de KEI-week, een week vol kennismakingsactiviteiten met het nachtleven van de stad, culturele programma's, sportfaciliteiten en nog veel meer. Of je kunt meedoen aan de ESN-week, een introductieweek speciaal voor internationals in Groningen. Bereid je voor om onder de indruk te zijn!

zernike-campus-2018-2