Tuinen, parken en stranden

De volgende locaties zijn met de fiets te bereiken en zijn perfecte plekken voor een picknick, wandeling of om te sporten.

Prinsentuin

Prinsentuin is een tuin gebouwd in de renaissancestijl en bevindt zich achter het Prinsenhof in het centrum van Groningen. Het is best wel klein maar ontzettend mooi en bestaat uit doolhoven, rozen en kruidenplanten. Er is een café in de tuin wat de locatie het mooiste, rustige plekje van Groningen maakt om een kopje koffie te doen. 

Martinikerkhof 

Martinikerkhof is het park achter de Martinitoren. Het is ook best wel klein en rustig. Perfect voor een dagje studeren of een boek lezen in de zon. 

Pioenpark

Pioenpark is een klein parkje wat verder weg van de stad. Het heeft een kleine tuin en een openbare tennisbaan. Het park ligt tussen verschillende buurten in. 

Noorderplantsoen

Noorderplantsoen is het grootste park dat zo dicht bij de binnenstad ligt. Het is een van de beste locaties om samen met vrienden te zitten als de zon schijnt. Zo zie je honderden mensen op het gras liggen om wat zonnestraaltjes mee te pakken op zonnige dagen. Veel mensen (vooral studenten) brengen hun eigen barbeques mee (dit kan alleen in de daarvoor aangewezen plekken) en genieten lekker van het weer. Het park heeft plekken om te basketballen en volleyballen. Verder, aan het eind van de maand augustus, is het ook echt een aanrader om hier naartoe te gaan door het festival Noorderzon!

noorderplantsoen-3
Noorderplatsoen

Stadspark

Stadspark is het grootste park in Groningen maar ligt wat verder van de binnenstad, richting het zuiden. Het heeft mooie wandelroutes, een restaurant, grachtjes en veel bomen. In dit park is ook een kleine dierentuin voor kinderen (gratis). Hier kun je kippen, geiten, konijnen en katten vinden.

stadspark
Stadspark

Wijkpark/Kardinge

Wijkpark/Kardinge bevindt zich in het oosten van Groningen (in de buurt Lewenborg). Het park ligt op 6 km afstand van de binnenstad. Ook hier zijn veel dieren te vinden, namelijk koeien, schapen, paarden, vogels en schildpadden. Absoluut een tip als je van hardlopen houdt! Het park is best wel groot en erg anders dan de andere parken in Groningen.

Hoornsemeer

Hoornsemeer is geen park maar strand. Het is de ‘zee’ van Groningen. Tijdens de zomer is het hier erg druk met studenten die lekker zwemmen, chillen of watersporten. Het heeft wat groene gebieden met bomen en gras, naast het zand en water. Het strand ligt dichtbij een oude windmolen. Groningen heeft ook een stadsstrand, deze bevindt zich naast het Student Hotel, ook echt een toplocatie op warme dagen!

Hortus Botanicus Haren

The botanische tuin Hortus Botanicus in Haren is een prachtige plek voor een chille zondag. Het heeft Chinese, keltische sfeer met bloemen, water tuinen, een galerij en meer dingen om te zien. De prijs voor studenten is €3,50 (en €4,50 in het hoogseizoen). De botanische tuin is makkelijk te bereiken: op de fiets ben je er vanaf Grote Markt in ongeveer 25 minuten. Als je niet wil fietsen is er ook een directe bus en treinverbinding naar Haren. Voor meer informatie kijk op: hortusharen.nl.

Vosbergen Eelde

Vosbergen Eelde is wat meer een uitdaging om op de fiets te doen. Het ligt 14km van Groningen af, dit is ongeveer 40 min op de fiets. De route gaat langs Hoornsemeer en kent vele mooie, kleine fietspaden. In het park zit het muziekmuseum Vosbergen. Het park is een soort bos, waar je doorheen kunt fietsen. De open plekken zijn erg indrukwekkend. Je kan er lekker chillen en urenlang niemand anders tegenkomen. 

vosbergen

Deel deze pagina