Verenigingen

Als één van de grootste studentensteden van Nederland kan je in Groningen kiezen uit ontzettend veel verschillende verenigingen om je bij aan te sluiten. Of het nu om een studenten-, studie-, of sportvereniging gaat, in Groningen kan het allemaal! Lid worden van een vereniging betekent vaak dat je vrienden voor het leven maakt, en daarnaast biedt het veel mogelijkheden om je op sociaal of organisatorisch gebied te ontwikkelen.

 Uiteraard ben je helemaal vrij om zelf te kiezen of je ergens lid van wilt worden of niet. Groningen is een erg gezellige en open stad, dus na een avondje stappen heb je zo nieuwe contacten opgedaan. Maar wanneer je je toch bij een vereniging wilt aansluiten, heb je een zeer ruime keuze. Zo kan je je bijvoorbeeld bij het oudste corps van Nederland, Vindicat, helemaal onderdompelen in het verenigingsleven. Of wat dacht je van elke week weer een lekker potje te voetballen met je vrienden bij The Knickerbockers? En mondelinge skills doe je natuurlijk op bij de enige debatvereniging van Groningen, Kalliope.

Wil je weten wat voor verenigingen Groningen je nog meer te bieden heeft dan kan je hieronder doorklikken voor een duidelijk overzicht. In de KEIweek, de introductieweek voor eerstejaarsstudenten, doen alle verenigingen hun deuren open, zodat je dan ook écht de sfeer kan proeven.