Sportverenigingen

Met meer dan 50 sportverenigingen voor studenten is de kans groot dat er een vereniging in Groningen bestaat die aan jouw eisen voldoet. Sommige studenten worden alleen lid van een sportvereniging voor de gezelligheid. Veel roeiers hebben bijvoorbeeld nog nooit een roeiboot gezien en sommige voetballers weten nog steeds niet wat buitenspel is. Maar met je team of ploeg heb je altijd een vaste groep vrienden en is het gewoon gezellig om elke week bij elkaar te komen. Niets leuker dan een derde helft met je teambuddies! (ook als je sport niets met helften te maken heeft). 

Een aantal verenigingen heeft een eigen onderkomen waar je niet alleen kunt sporten, maar waar ook elke week (minstens) een borrelavond is. De zeilvereniging Mayday is bijvoorbeeld ondergebracht in een echte zeilboot! Meestal ligt deze boot gewoon op een vaste plek aan wal, je wilt immers niet dat jouw ‘stamkroeg’ opeens op open zee drijft.

Maar er is ook ruimte voor serieuze sporters. De Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen hebben speciale regelingen voor sporters met talent, zodat je naast je studie ook nog op hoog niveau kunt sporten. En bij vrijwel alle verenigingen zijn er mogelijkheden tot sporten in de allerhoogste klassementen, bijvoorbeeld in de Heren- of Dames 1. Het gebeurt niet zelden dat een Groningse student meedoet aan een NK, WK of zelfs de Olympische spelen! 

Lijkt het je leuk om in Groningen een echte studentensport te gaan beoefenen? Of wil jij je toch liever bewijzen op het voetbalveld? Kijk dan hier voor een lijst met de grootste en populairste sportverenigingen voor studenten! 

Dit zijn natuurlijk lang niet alle sportverenigingen die Groningen rijk is. Voor een complete lijst van alle studentensportverenigingen die zijn aangesloten bij de ACLO, klik hier.  


 

Deel deze pagina